2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
14°C
1€
= 4.9765 lej
      
= 5.8018 lej
      
100HUF
= 1.2662 lej
      
1$
= 4.6373 lej
      

Négy év börtönre ítélték Nagy Zsoltot

Kedden Nagy Zsoltot 4 év börtönre ítélték. Kilenc év rémálom után egy igazságtalan döntés született: koholt vádak alapján, bizonyítékok hiányában ártatlanul elítéltek Zsoltot. A döntést követően sokan szolidaritásukról biztosították az RMDSZ volt informatikai miniszterét. Mi továbbra is, a végsőkig hiszünk Zsolt ártatlanságában.
      
       Bízunk abban, hogy az igazság ki fog derülni.
 
       Aktuális helyzet:
      „A nyomozásnak és tárgyalásnak több olyan részlete ismertté vált az évek során, amely megerősíti az abszurd fogalmát, mind a Nagy Zsolt, mind a Kerekes Gábor ellen folytatott eljárásban: a vádemelésről hamarabb tudott a sajtó, mint az érintettek, az ügyészség összemosta a különböző személyeknek tulajdonított cselekményeket, nem ismertették az érintettekkel a nyomozati anyagot, megkérdőjelezhetők, illetve kétségbe vonhatók a bizonyítékok, nagyrészt telefonbeszélgetés, lehallgatásokra alapozták a vádat, a beszélgetéseket ráadásul tévesen fordították le, a bíróság nem hallgatta meg a vádlottak által kért mindegyik tanút, nem adtak lehetőséget az iratcsomó és a benne szereplő nyomozati anyagok alapos megismerésére – és még hosszan sorolhatnánk. Szintén az ügy furcsasága, hogy nem hangzott el benne a tulajdonképpeni megkárosítása az államnak: mit és mennyit veszített a hosszasan nyomozott és tárgyalt stratégiai privatizációs ügyben az állam, vagy valamely intézménye? Milyen pénznemben, mennyiségben számolták az anyagi (de legyen akár erkölcsi) kárt a bírók? Úgy tűnik, semmilyenben. Nagy Zsolt mandátuma alatt ugyanis egyetlen privatizáció sem zajlott le, haszonszerzést nem tudtak rábizonyítani, nem volt kár, nem volt korrupció. Mindenek ellenére most van jogerős ítélet, amelyre talán sokan számítottunk, mégsem vártunk.” (részlet Szabadság, Újvári Ildikó vezércikke)

      Kérünk, segíts Te is abban, hogy minél több magyar emberhez eljusson a szolidaritás, az együttérzés üzenete. A Transindex on-line tamogatói aláírások gyűjtésébe kezdett. Kérünk, népszerűsítsd ezt a kezdeményezést, mutassuk meg, hogy kiállunk Zsolt mellett. 
 

http://csatlakozom.transindex.ro/?alairas=3