2024. március 19. (kedd) -
József, Bánk
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9715 lej
      
= 5.8088 lej
      
100HUF
= 1.2606 lej
      
1$
= 4.5614 lej
      

2011

Besztercei MADISZ beszámoló

Január 21-23 között megyénkben szerveztük a Miért Sí-tábort, Bláznán. A helyszínen több mint 50-en vettek részt. Pénteken fogadtuk az érkezőket, ismerkedtünk, szombaton sütögetés, sízés, fürdés, karaoké-party, vasárnap pedig kiértékelés és hazautazás.

Több megye Ifjúsági Szervezetének képviselői vettek részt: Szilágy megye, Brassó, Fehér, Hunyad, Csík, Kolozs, Szeben, Bihar, a MIÉRT és a HÁRIT.

Február 19-én Farsangi bál az RMDSZ és a Pro Hereditatem partnereként.

Árpilis elsején kihirdettünk egy versenyt: Ki tud ötletesebb arculatot adni a MADISZ-nak? Az új logónkat hivatalosan július 20-án fogadtunk el.

Június 05-én tizenegyedik alkalommal szerveztük meg együtt a megyei es városi RMDSZ-el a Besztercei Majálist. A délelőtt folyamán lebonyolítottuk a sportrendezvényeket, szabadtéri játékokat, gulyás főzés-evés, kulturális műsorok, tánccsoportok fellépései, Boszorka bábcsoport előadása. Délután szórakoztatott a nemrég alakult besztercei Nöster Voice együttes, majd az est fénypontjaként fellépő Pomázi Zoltán, aki a sokak által és régóta ismert Bojtorján együttes frontembere.

Július 31-én, Árpástón, az előző év győztesének otthonában, tartottuk meg a X. MADISZ focikupát. A nagy népszerűségnek örvendő tornán, több mint 250 személy vett részt a megye 15 magyarlakta településéről, annak ellenére, hogy szinte egész nap esett az eső. 16 csapat nevezett be a megmérettetésre: Felőr, Magyarnemegye, szentmátéi Öregfiúk, Sófalva, Mezőveresegyháza, Beszterce, Tacs, Magyardécse, Zsejk, Újős, Vice, Bethlen, szentmátéi Fiatalok, Magyarberéte, Árpástó. Most is betartottuk azt a szabályzatot, hogy csak a magyar nyelven beszélő játékosok vehetnek részt az eseményen. A győztes Szentmáté csapata lett. Idén a besztercei MADISZ focikupa a 11. évfordulóját ünnepli.

Augusztus 26-28 között a IX. Megyei Ifjúsági Tábor megrendezésre került sor Tacson, amelyen 40 fiatal vet részt, több magyarlakta településről. Péntek délután érkeztek, regisztráltak a fiatalok, szombaton előadások, interaktív játékok, vasárnap pedig rövid kiértékelő és díjazás.

November 12-én úgyszintén együtt a megyei és városi RMDSZ-el megszerveztük a Szüreti Batyus Bált, ahol a tombola nyereménye Sógor Csaba jóvoltából egy három napos kirándulás volt, Európa fővárosába, Brüsszelbe.

December 2-án ajándék Mikulás bulit szerveztünk, de most a hagyománytól eltérően nem a Magyar Ház székházában, hanem a Soho Clubban, ahol megadatott a lehetőség, hogy mindenki kitombolja magát. Egy mókás Mikulás is felbukkant a helyszínen, aki ajándékokat is osztogatott. A buli reggelig elhúzódott.

December 17-én nyolcadik alkalommal szerveztük meg, az RMDSZ-el együtt, az Örvendj Ég, Örvendj Föld karácsonyi ünnepélyt. A Beszterce városi művelődési ház színpadára, több mint öt órás műsor folyamán a megye 19 településéről 28 csoport lépett fel. A műsor változatos volt, a gyerekek és felkészítőik karácsonyi dalokkal, versekkel, adventi összeállításokkal és betlehemes jelenetekkel kívántak egymásnak békés boldog karácsonyi ünnepet. Hagyományhoz hűen az idén is az angyal minden kántálót megajándékozott.

Ferenczi László,
MADISZ elnök