2024. május 02. (csütörtök) -
Zsigmond
napja Beszterce
18°C
1€
= 4.9759 lej
      
= 5.8194 lej
      
100HUF
= 1.2736 lej
      
1$
= 4.6361 lej
      

VIII. alkalommal került megrendezésre az Öregfiúk Focikupája, Zselyken

A hagyományosan baráti hangulatban zajló sporteseményen ezúttal is számos olyan játékos vett részt, aki nem veszítette el a futball iránti szenvedélyét. A játékosok egymás után léptek pályára, hogy megmutassák, hogy a kor csak egy szám és a legfontosabb az, hogy együtt játszódhatnak, megmutatva a futball iránti szeretetett.

 Idén a következő csapatok iratkoztak fel a bajnokságra: Almásmálom, Beszterce, Magyardécse, Mezőveresegyháza, Szentmáté, Tacs, és Zselyk.

 

A mérkőzések szeptember 23-én, szombat reggel indultak, amelyen következő eredmények születtek:

 

Magyardécse-Beszterce: 0-6

Zselyk-Szentmáté: 2-1

Tacs-Almásmálom: 3-1

Mezőveresegyháza -Szentmáté: 0-2

Magyardécse-Tacs: 1-1

Almásmálom-Beszterce: 4-1

Zselyk- Mezőveresegyháza: 1-0

Magyardécse- Almásmálom: 4-0

Tacs-Beszterce: 7-0

 

Az elődöntők eredményei:

Tacs- Zsely: 2-1

Magyardécse-Szentmáté: 0-3

 

Kisdöntő eredménye:

Zselyk-Magyardécse: 0-1

 

A VIII. Öregfiúk Focikupa győztes csapata Szentmáté lett, 1-0-val győzve Tacs ellen.

 Idén három külön díjban is részesülhettek a játékosok. A „Legfiatalabb” öregfiú díjat, Kántor József, a” Golkirály” kupát, Mezei Rácz János, illetve a” Legjobb kapus” kupát, Viski János nyerte.

 

A mérkőzéseken jelen volt Décsei Atilla alprefektus, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, aki Mezőveresegyháza csapat tagjaként játszott, valamint Zselyk csapatában Petruţ Horia-Călin Nagyfalu polgármester urat lehetett megtekinteni, ezúttal játékosként.

A rendezvény főszervezője Máthé Attila, az RMDSZ besztercei szervezetének elnöke és városi tanácsosa volt, valamint külön köszönet jár a helyi közösségnek, Vajda György Zselyki RMDSZ elnök úrnak és a Beszterce-Naszód megyei RMDSZ-nek, akik segítsége és támogatása nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre.