2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
2°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Íme, az ember-ECCE HOMO

ECCE HOMO címmel nyílt képkiállítást tartottak a Besztercei Magyar Ház, Wass György termében. A megnyitó ünnepségen közreműködtek a besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium diákjai is.

Március 31-én, csütörtökön, a Besztercei Magyar házban nyílt tárlat erdélyi és magyarországi művészek képeiből. Az eseményt Décsei Atilla, alprefektus, az RMDSZ megyei elnöke nyitotta meg. Őt követték az Andrei Mureșanu Főgimnázium diákjai igényes műsorukkal, melynek előkészítéséért köszönet jár Sztankovszky Enikő-Zsuzsanna tanárnőnek.

A tárlatot Székely Géza kurátor úr mutatta be az érdeklődőknek. A 47 festő munkáját dicsérő mintegy 60 alkotáson, nagyon változatos technikai eszközöket használnak a művészek, emellett nagyon sokrétű tartalmi megközelítést is megfigyelhetünk. A kiállítás, melynek neve ECCE HOMO in memoriam Munkácsy Mihály, Mednyánszky László, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, emléket kíván állítani a magyar művész, író óriásoknak.

Az esemény nem jöhetett volna létre az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Pro Hereditatem Egyesület, valamint az Erdélyi Magyar Művészpedagógusok Egyesülete és az Apáczai Galéria segítsége és támogatása nélkül.

A tárlat április 21-ig tekinthető meg munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8–16, illetve pénteken 8-13 óra között, a Besztercei Magyar Ház, Wass György termében.

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5051601394907735&type=3