2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
4°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

A negyedik mandátum kezdete

Újraválasztották Décsei Atillát a megyei szervezet élére, az április 23-án megtartott tisztújító küldöttgyűlés keretén belül a besztercei Kultúrpalotában, 95 küldött és meghívott jelenlétében.

A megyei alapszabályzat értelmében négyévente tart tisztújító küldöttgyűlést az érdekvédelmi szervezet. Három helyi szervezet részéről is érkezett javaslat a megyei elnök kilétét illetően. A besztercei, a magyardécsei és a bethleni RMDSZ is Décsei Atillát javasolta egy újabb mandátum betöltésére a megyei szervezet élén.

A besztercei kultúrpalota dísztermében megtartott Megyei Küldöttgyűlés Ft. Msgr. Geréd Péter, római-katolikus főesperes-plébános áldásával kezdődött, majd a meghívott pártok képviselőinek üdvözlő beszéde következett.

Jelen volt Novák Levente, területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök, Benedek Zakariás, parlamenti képviselő, Ioan Turc, a Nemzeti Liberális Párt elnöke, Bogdan Iván, a Szociáldemokrata Párt képviseletében, Ionut Simionca, a Népi Mozgalom Párt megyei elnöke, Pop Romulus, a Roma Párt ideiglenes megyei elnoke, valamint Camelia Tabără, a Megyei Tanács alelnöke és Ioan Zăgrean, megyei alprefektus.

A régi-új elnök programja ismertetésekor elmondta, hogy egy stratégiai terv kidolgozására és megvalósítására van szükség, amely elősegíti és hosszútávon biztosítja a szervezet megkerülhetetlen szerepét a társadalom képviseletében. Décsei Atilla, újraválasztott megyei elnök többször is kihangsúlyozta, hogy a megyei szervezetet továbbra is erősíteni kell, de ehhez mindenkire szükség van.

Programjában helyt adott az itthonmaradás feltételeinek biztosításának, az oktatásnak, amelyet továbbra is prioritásként kezel, az egyházak felkarolásának, a kultúránk ápolásának, a nemzeti összefogásnak, kulturális turisztikai termékek és szolgáltatások létrehozásának, ifjúsági életnek, egészségügy, mezőgazdaság és kapcsolatok fenntartásának.

Décsei Atilla, megyei elnök megköszönte a bizalmat és kifejtette, hogy folytatni fogja azt a munkát, amelyről 2010 áprilisában tett fogadalmat, amikor az első mandátuma kezdetén állt.