2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Építő jellegű fórumbeszélgetés

December 16-án, Gyermekeink Jövője a Szórványban- kihívások és lehetőségek címmel megrendezett nyílt nap és fórumbeszélgetést tartottak, az október elsején átadott oktatási központban.

Az érdeklődök körbejárhatták és megszemlélhették az épületet, melynek nagytermében közel két órán keresztül vitatták meg a kihívásokat, lehetőségeket, veszélyeket és gondokat.

A kerekasztal megbeszélést Nt. Tóth Zoltán evangélikus lelkipásztor az épület fenntartója, valamint Antal Attila az Andrei Mureșanu Főgimnázium igazgató helyettese moderálta.

Jelen voltak a helyi magyar óvódák tanítói, az Andrei Muresanu főgimnázium tanári közösségének tagjai, valamint az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei elnöke egyszersmind Beszterce-Naszód megye alprefektusa Décsei Atilla és Beszterce megye jogú város RMDSZ-es tanácsosa Máthé Attila.

A megbeszélésen a ZOOM platformon keresztül meghívottként jelen volt Fodor József önkormányzati képviselő Dicsőszentmártonból, aki tömören leírta, a dicsőszentmártoni oktatási helyzetet, hiszen ott már megalakult a magyar óvoda.

A beszélgetés végezetével levonták a következtetéseket majd az esemény szeretetvendégséggel zárult.