2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

100 százalékos a Beszterce-Naszód Megyei Mentőszolgálatnál a beoltottak aránya az alkalmazottak körében

170 alkalmazottból 170-en éltek az Covid-19 elleni oltás lehetőségével a dr. Muzsi Annabella által vezetett Beszterce-Naszód megyei Mentőszolgálatnál, így a statisztikai adatokra hivatkozva elmondható, hogy ez az első ilyen teljesítmény az országban.

Ez az eredménye annak, hogy minden irányban odafigyelünk egymásra, vertikálisan és horizontálisan is. Vertikálisan, az alkalmazottaktól a legfelső vezetőségig, horizontálisan az emberek, a csapatok között. Megmagyaráztuk mindenkinek, miért fontos, hogy be legyünk oltva. Természetesen nálunk is voltak szkeptikusok, de a közösség jólétének érdekében mindenki megtette ezt a lépést!” – érvelt Muzsi Annabella, a mentőszolgálat menedzsere amellett, hogyan sikerült elérni, hogy ők legyenek az első megyei mentőszolgálat az országba, ahol minden alkalmazottnak megvan a koronavírus elleni védőoltás.

A menedzser elmondása szerint a tavalyi év alatt a rendszerben dolgozók 30%-a volt megfertőzve, vagy kontakt személy, amit egy jó eredményként könyvel el. Ez azt támasztja alá, hogy az intézmény vezetőinek javaslatai megfelelők voltak. Nem volt fertőzés okozta haláleset, sem súlyos eset az alkalmazottak körében.

Mindenki meg kell értse, hogy a pandémiát csak együtt győzhetjük le. A tenger vízcseppekből áll össze, hasonlóképpen a pandémia tengere a személyes döntéseinkből. Ha az emberek nem csupán a személyes érdeket nézik, és megfelelő döntéseket hoznak, akkor nekünk lesz jó, mint közösség. Bízzunk az egészségügyi alkalmazottakban, figyeljünk arra, hogy minden információnak legyen reális alátámasztása orvosi szemszögből nézve, mert sajnos számos félrevezető hír terjed.” – folytatta dr. Muzsi Annabella kiemelve, hogy az oltás nem a fertőzéstől véd, hanem attól, hogy ne kerüljünk korházba súlyos állapotban. Az egészségügyi intézmények számításai szerint, 90 százaléka azoknak a személyeknek, akik korházba kerülnek, nincsenek beoltva.