2022. szeptember 30. (péntek) -
Jeromos
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9486 lej
      
= 5.5502 lej
      
100HUF
= 1.1846 lej
      
1$
= 5.1027 lej
      
Iskolatáska Beszterce

Idén sem maradt el az iskolatáska program!

A járványügyi korlátozások miatt szűkebb kőrben adta át az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete az iskolakezdési csomagot, betartva az érvényben lévő előírásokat.
2010 óta minden évben megvalósítja az érdekvédelmi szervezet az Iskolatáska programot, amikor minden diák, aki először lépi át az iskola küszöbét és a magyar nyelven történő oktatást választja, alaptanszerekkel felszerelt iskolatáskát kap ajándékba. Beszterce-Naszód megyében közel 100 előkészítős diák örvendhetett a tanévkezdési ajándéknak, amelyeket az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Rákóczi Szövetség, a Communitas Alapítvány, a Besztercei MADISZ és az RMDSZ önkormányzati képviselőinek jóvoltából vásároltak meg.
A táskák a megye kilenc pontjába jutottak el: Beszterce, Bethlen, Magyardécse, Felőr, Szentmáté, Magyarborzás, Apanagyfalu, Vice, Cegőtelke. A megyei szervezet képviseletében jelen volt Décsei Atilla, megyei elnök és alprefektus, Antal Attila, megyei tanácsos és a besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium aligazgatója, Kovács Zsolt, kisebbségekért felelős tanfelügyelő, Zoltán-Sipos Tímea, megyei ügyvezető elnök, Máthé Loránd, a besztercei MADISZ ügyvezető elnöke és Parti János, ügyvezető alelnök adták át.
A helyszínen jelen voltak a tanítók, igazgatók és az RMDSZ önkormányzati képviselői, akik mosolyt csaltak több szülő és diák arcára.