Press "Enter" to skip to content
Fotó: Máthé Loránd

Magyar alprefektusa lesz Beszterce-Naszód megyének

Az RMDSZ Megyei Állandó Tanácsának határozata alapján, DÉCSEI Atilla megyei elnök lett nevesítve az alprefektusi tisztségre Beszterce-Naszód megyében.
 
👉🏻 Décsei Atilla 42 éves, 2010-től az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke. Tanulmányait a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki karán végezte, mesteri diplomáját pedig Környezetvédelemből szerezte.
2000-2007 között az ifjúsági szervezetben, mint tag és alelnök tevékenykedett.
2001-től tagja az érdekvédelmi szervezetnek, mely keretén belül a helyi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök. 2010-től pedig megyei elnöknek választották meg.
 
Elnöki munkájának fő céljául tűzte ki, hogy megyeszinten visszaszerezze a magyar közösség képviseletét a Megyei Tanácsban. 12 év eredményes munka után sikerült ezt megvalósítani és 2020-tól, az érdekvédelmi szervezet nevében, megyei tanácsosként képviseli a magyar közösséget.
 
A megyei tanács keretén belül az urbanisztikai bizottság elnöki tisztségét bízták rá. Első benyújtott tervezete, a megyei bicikliutak kiépítése, amely kivitelezésére megalakult már a munkacsoport és elkezdődtek a munkálatok.
 
Mint a Megyei Vízügynökség főmérnöke, kellő tapasztalatot szerzett a Megyei Kormányhivatal Bizottságában, valamint a Sürgősségi Helyzetek Megyei Bizottságában, ezekben a bizottságokban szerzett tapasztalata még egy ok az alprefektusi tisztég betöltésére való nevesítéshez.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük