2023. március 28. (kedd) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
3°C
1€
= 4.9405 lej
      
= 5.6264 lej
      
100HUF
= 1.2844 lej
      
1$
= 4.5913 lej
      

100%-os érettségi átmenetel a besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium magyar tagozatán

Sikeresen lezajlott a 2019-es nyári érettségi időszak. A végzős diákok először a szóbeli, illetve számítógépes kompetenciájukat kellett bizonyítsák június 3-11. között. Csaknem egy hónap elteltével, július 1-4. között az írásbeli próbákkal birkóztak meg. Az óvások előtti eredményeket július 8-án tették közre, a végleges osztályzatok pedig július 12-én lettek megtekinthetők.

A besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium magyar tanárai és diákjai igazán büszkék lehetnek az elért eredményekre. A kemény munka, sok áldozat és megannyi tanulással töltött óra meghozta a gyümölcsét, hiszen a sikeresen érettségizők aránya az óvásokat követően 100%-os lett a magyar tagozaton. Magyarosi Mónika, a természettudományok osztály egyik érettségizője, aki 9,76-os átlagot érdemelte ki, amely a magyar tagozat legjobb teljesítménye. Ezzel az iskola általános rangsorában a 6. helyet foglalja el. A társadalomtudományok osztály érettségizői közül a legjobb teljesítményt Uhelszki Krisztina érte el, 9,35-ös átlaggal, amivel a magyar diákok közt a második helyen szerepel.

Minden diáknak vizsgáznia kellett magyarból és románból, az osztályonkénti eltérések pedig a következő két próbában nyilvánultak meg. A reál tagozatosok kötelező tantárgya a matematika volt, a választható tantárgyak között pedig a biológia, kémia és informatika szerepelt a helyieknek. A humán tagozatosok kötelező tantárgya a történelem, választott tantárgyuk pedig a földrajz vagy a logika volt.

Gratulálunk minden érettségizőnek és további sok sikert kívánunk nekik a felvételin, valamint az azt követő egyetemi útjukon!

%d bloggers like this: