2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
4°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Nőnapi Tulipán Bállal indult a tavasz Besztercén

Mit is érnének a bálok nők nélkül? Olyanok volnának, mint a virág illat nélkül, mint a nap fény nélkül, a rege tündér nélkül. Cinkotai Nagy Ince nagyon találóan fogalmazta meg, hogy milyen is kellene egy igazi bálnak lennie. A besztercei magyar közösség, a szokásokhoz híven idén is bállal, no meg tulipánnal köszöntötte a szebbik nem képviselőit március 9-én.

Ezúttal új helyszínen, a Rose Garden (Ozana) vendéglő báltermében került megrendezésre a Nőnapi Tulipán Bál. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Pro Hereditatem Egyesület és a Besztercei MADISZ szervezésében jó hangulatú, vidám rendezvényre került sor, amelyen több mint száz ember vett részt Beszterce-Naszód megye számos településéről. A talpalávalót hajnal hasadtáig Málomi Laci és zenekara szolgáltatta.

Az est egyik fénypontja, Szakács Hunor táncoktató és párja Diana Andrea fellépése volt. Ők latin táncokat, salsat és bachatát adtak elő a résztvevők nagy örömére.

Az ízletes vacsora után Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szerveztének elnöke és Máthé Attila, a Besztercei RMDSZ elnöke tulipánokat osztottak szét a jelenlevő női résztvevőknek, ezzel is kifejezve a tiszteletet és megbecsülést a szebbik nem iránt. Ezek után került sor a szervezők által meghirdetett tombolára. A szervezők tombola versenyt hirdettek a résztvevők között, amelynek győztesei értékes nyereményekkel gazdagodtak. A szerencsés nyertesek ajándék kosarat (Varró Izabella-Sára), turmixgépet (Kádár Gabriella), valamint a kapszulás kávéfőzőt (Papp Eliza) nyerték.  Idén a szervezők Facebookos játékot is hirdettek, melynek nyereménye egy ajándék kosár volt. A díjat Eránusz Enikő vehette át. A sorsolás és az on-line játék díjazása után, folytatódott a jókedv és mulatság kora reggelig.

A Nőnapi Tulipán Bál nem jöhetett volna létre az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány támogatása nélkül.