2024. július 15. (hétfő) -
Henrik, Roland
napja Beszterce
35°C
1€
= 4.9700 lej
      
= 5.9149 lej
      
100HUF
= 1.2697 lej
      
1$
= 4.5550 lej
      

Tisztújító választás a BMDT keretén belül

Izgalmakkal teli napnak minősült folyó év február 22.-e, amikor megtörtént a Besztercei Magyar Diáktanács keretén belül a tisztújító választás. A döntéshozatalba minden magyar tagozatos diák bekapcsolódhatott, hiszen az ők szavazatuk alapján dőlt el, ki lesz a BMDT következő elnöke, valamint elnöksége.

A szavazatok megszámlálása 14-15 óra között zajlott le egy előre kinevezett szavazatszámláló bizottság előtt: Gyenge Ágota, Zoltán Roland és Csurka-Molnár Hanna. A végeredmény: Szigyártó Norbert, egyedüli jelölt a BMDT vezető tisztségére, vette át az elnöki szerepet, alelnökök pedig Nagy Márta, Urcan Evelin, Gönczel Roland, Uhelszki Krisztina és Csurka-Molnár Hanna. A szervezet titkára Dreptate Maria Esther, pénztárosa pedig Zoltán Roland.

A választás és eredményhirdetés után kisebb gyűlést tartott az újonnan megválasztott elnökség a diáktanács tagjaival, amikor az új programokról beszélgettek, azzal a céllal, hogy minél több élményt és vidámságot szerezzenek az Andrei Mureşanu Főgimnázium magyar tagozatos diákjainak.