2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

A 2016-os BMDT-focikupa

2016 március 16-án szervezte meg a besztercei Andrei Mureşanu Főgimnázium magyar tagozatának diáktanácsa a már lassan hagyományossá vált BMDT Focikupát, ami a besztercei zeneiskola sportpályáján zajlott le. A rossz idő ellenére minden játékos szívét-lelkét kitéve nyerni próbált.  Antal Attila igazgató és Vajda Szilárd tornatanár urak a meccseknek minden egyes lépését követték, ugyanis ők vállalták be a bírói szerepet.

A 6 mérkőzés után  legvégül  a XI-esek nyerték meg a 2016-os focikupát, így ők vihették el az első csapatnak járó díjat, ami érmékből és BMDT-Bajnok feliratos mezekből állt. A további osztályok a következő helyezéseket érték el: a XII. második hely, a X. harmadik hely és legvégül a IX. az utolsó helyet érte el, azonban ők sem szomorkodtak, hisz lesz idejük a továbbiakban jobb helyezést elérni. Díjakat azonban nem csak az első hely kapott hanem a gólkirály is, aki ez évben Tatár Csaba lett aki különkupát nyert, a legjobb kapus pedig Magyarosi Zoltán személyében egy pár kesztyűben részesült. Nem utolsó sorban a bírok is egy-egy BMDT-Bajnok mezt kaptak, hogy emlékezzenek erre a csodás napra.

Mindenki nagyon örvendezett, hogy a hagyományosként emlegetett BMDT-focikupát ebben az évben is megszervezték és türelmetlenül várja mindenki a jövő évi bajnokságot.