2024. április 24. (szerda) -
György
napja Beszterce
12°C
1€
= 4.9762 lej
      
= 5.7698 lej
      
100HUF
= 1.2629 lej
      
1$
= 4.6699 lej
      

Csibékké avatták a kilencedikeseket Besztercén

Idén is sikerült az Andrei Muresanu Főgimnázium tizedik osztályos diákjainak, a Besztercei Magyar Diáktanács közreműködésével, a már hagyományossá vált Csibebált megszervezni Besztercén. Az élménydús eseményre február 3.-án került sor a besztercei kis iskola tornatermében.
Az esemény házigazdái Pap Noémi és Szigyártó Norbert Zsolt irányítása alatt zajlott. A köszöntések után a csibék letettek a csibeesküt, és így az Andrei Muresanu Főgimnázium teljes jogú tagjai lettek.
Ezt követte a tizedikesek meglepetése a csibék részére: a X. H. osztály egy videót állított össze számukra, a csibeélet rejtelmeiről, a X. B. osztály pedig egy rövid és humoros jelenetet adott elő. A sok nevetgélés feloldotta a feszültséget és a teremben a jó hangulat lett úrrá, ami egyre inkább fokozódott, hiszen következtek a próbák, ahol a csibék megmutathattak ügyességüket és találékonyságukat.
Idén öt pár versenyzett a Miss és Mister címert: Neagu Cosmina és Erdősi Adrián; Magyarosi Noémi és Szabó Benjamin; Sztankovszky Zsófia és Báthory Szabolcs; Uhelszki Krisztina és Magyarosi Zoltán; Csurka Molnár Hanna és Darlaczi Zoltán.
A próbákat egy öt tagú zsűri értékelte: Levei Edit, német tanárnő, Vaija Henrietta, angol tanárnő és Antal Attila, történelem tanár és az Andrei Muresanu Főgimnázium magyar tagozatának aligazgatója, valamint a tavalyi Miss és Mister: Márton Enikő és Czimbalmos Róbert István.
A szervezők 6 próbát állítottak össze a csibéknek:
Találós kérdések: voltak akik könnyedén megfeleltek rájuk, másoknak viszont kis fejtörést okoztak a becsapós kérdések. Szájról olvasás: a csibék zenehallgatás közben le kellett olvassák párjuk ajkairól azt a bizonyos szót amit mondogatott. Mutogatós: a csibék ki kellett találják azt szót, amit párjuk igyekezett minél ügyesebben elmutogatni. Habos szerelem/ Hab és szerelem: a próba abból állt, hogy a fiuk ki kellett egyék az összes habot a tányérból, persze hátratett kézzel, a lányok pedig szerelmi vallomással bombáztak őket, meg jobban megédesítve életüket. A fiuk arcát beborította a hab, de a lányok így is szerettek őket! Karaoke: ebben a próbában a csibék felfedezhették zenei tehetségüket. Néha néha még a közönség is beszállt az éneklésbe, biztatva ez által a versenyzőket. Tánc: a utolsó próba folyamán a táncoslábú csibék kitáncolhatták magukat több zenei műfajra is. Az összes próba jó hangulatban zajlott le, és minden csibe nagyon ügyesen teljesített.
A próbák végeztével a zsűri visszavonult, hogy összesítse a pontszámokat. Amíg megszületett a döntés, hogy ki lesz a 2015-2016-os tanév Miss és Mister Csibéje, a terembe egy közös karaokézás indult, amelyik még jobban összehozta a társaságot.
Mindenki izgatottan várta, hogy kiderüljön kik a győztesek, de ahogyan a bemondók is fogalmaztak, itt mindannyian győztesek, az eredménytől függetlenül. A kellemes emlékek mellett pedig Levei Edit, német tanárnő jóvoltából, minden versenyző ajándékban részesült és az emléklapok mellett a lányok macit, a fiúk pedig nyakkendőt kaptak.
A “dobpergés” után kihirdették a győzteseket: Miss Csibe 2015/2016 – Uhelszki Krisztina és Mister Csibe 2015/2016 – Darlaczi Zoltán. A közönség nagy tapssal fogadta őket, majd átvették a díját és következett a hagyományos Miss és Mister tánc.

A munkának meglett a gyümölcse. Mindenki jól érezte magát és reméljük, hogy egy kellemes és felejthetetlen élmény marad mindenkinek. A szervezők köszönetet mondanak azoknak a személyeknek, akik besegítettek a készülődésbe és gördülékenyebbé tették a munkát.