2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
8°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Biztonság és modernizáció Beszterce-Naszód megyében

Rangsorolással által dőlt el, ki képviselheti az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetét a megyei tanácsban. Megyei Küldöttgyűlést tartott a megyei szervezet szombaton, április 2-án, amelyen 111 szavazati joggal rendelkező személy vett részt. Az ülés legfontosabb napirendi pontja a megyei tanácsos jelöltek titkos szavazással való rangsorolása.
A 2016-os önkormányzati választásokon, a megyei tanácsosi listán való indulását három jelölt ismertette március 30-ig: Décsei Atilla-Lehel, Fehér Gábor és Zoltán-Sipos Tímea. A Szabályzatfelügyelő bizottság az iratok átvizsgálása után megállapították, hogy a jelöltek eleget tettek a szabályzat által előírt feltételeknek.
Décsei Atilla-Lehel, a szervezet megyei elnöke, a belső szabályzat értelmében elvállalta az első helyet, így a küldöttek a másik két jelölt, név szerint Fehér Gábor és Zoltán-Sipos Tímea között választhatott. Az öttagú szavazat számláló bizottság megállapította, hogy a leadott szavaztok száma 111, mindegyik érvényes, mely szerint a megyei tanácsosi lista második és harmadik helyezettje a következő: 65 szavazattal Zoltán-Sipos Tímea, a besztercei Magyar Demokrata Ifjúsági Szövetség elnöke lett a második és 46 szavazattal Fehér Gábor, a Megyei Küldöttek Tanácsának elnöke a harmadik. Ezt a rangsort továbbá a Megyei Állandó Tanács egészíti ki, így az RMDSZ teljes megyei tanácsos-listával indul az önkormányzati választáson a megyében.
Az ülés meghívottja Kovács Péter, ügyvezető elnök politikai beszámolójában ismertette, hogy a közelgő választási kampányban, az összefogás kérdése fontos, a szolidaritást kell erősíteni, és a magyar emberekkel kell összefogni.
A megyében az kell legyen a cél, hogy a mostani önkormányzati képviseletet kiegészítsük a megyei tanácsba való bejutással. Az 5 százalék csak úgy érhető el, ha minden településen a helyi RMDSZ-lista támogatottságát át tudjuk vinni a megyei tanácsosi listákra is” – hangsúlyozta Kovács Péter, továbbá azt is elmondta, hogy „nem gondoltuk volna pár évvel ezelőtt, de ma ismét az az RMDSZ legfőbb feladata, hogy megvédje a közösséget, megteremtse a magyarok biztonságát. Az Európát sújtó migrációs válság és terror-cselekmények, a magyar közösség elleni tervszerű, irányított és folyamatos támadások oda vezettek, hogy közösségünk biztonságérzete megrendült. Hivatásos feljelentők igazságszolgáltatási eszközöket felhasználva azon munkálkodnak, hogy hosszú évek erőfeszítéseivel megszerzett jogainkból visszavegyenek. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy azokat a magyar politikai vezetőket, akik nemcsak jó település-gazdák, hanem eredményes közösségi vezetők is, megpróbálják kivonni a forgalomból”.

         Frissítés: Fehér Gábor, a választási eredmény kihirdetését követően visszavonta jelölését a megyei tanácsosi listáról, valamint ugyanebben az időben lemondott az Megyei Küldöttek Tanácsa elnöki tisztségéről. Lemondását 2016. április 05.-én írásban is megerősítette.