2020. július 14. (kedd) -
Örs, Stella
Beszterce -
18°C
1€
= lej,       
1$
= lej,       
100HUF
= lej

Legyen szeptember 1-je az Igazság napja!

Amint bizonyára Önök is tudják, a román bíróság 2012. június 29-én a Székely-Mikó Kollégium visszaszolgáltatása körüli perben Markó Attilát és Marosán Tamást három-három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, a Székely-Mikó Kollégium visszaszolgáltatását megsemmisítette, az ingatlant elvette az Erdélyi Református Egyházkerülettől, továbbá a kár megtérítésére kötelezte az egyházkerületet. Sepsiszentgyörgyön több mint egy hónapja, mindennap tiltakoznak a bírósági döntés ellen.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség az erdélyi magyar történelmi egyházakkal közösen szorgalmazza, hogy 2012. szeptember 1.-e legyen az Igazság napja. Fontos, hogy ezen a napon a “Mikó ügy” kapcsán, Sepsiszentgyörgyön, a lehető legtöbb erdélyi magyar méltóságteljesen követelje az igazság, a törvény tiszteletben tartását, tiltakozhasson az igazságtalanság ellen.

A megyei RMDSZ szervezet is hozzá szeretne kapcsolódni a szeptember elsején, déli 12-kor, Sepsiszentgyörgyön induló tiltakozó akcióhoz, ezért felkérjük az érdeklődőket, hogy jelezzék részvételi szándékukat a Magyar Házban működő irodánkon, a 0263-236105-ös telefonszámon. Mutassuk meg erőnket, ezen a tömegmegmozduláson bebizonyíthatjuk, hogy következetesen kiállunk jogaink mellett, felemeljük hangunkat a bennünket érő sérelmek ellen.

Legyünk sokan együtt Sepsiszentgyörgyön!

%d blogger ezt szereti: