2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
6°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Új épületbe költözött a bethleni Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Iroda

A bethleni Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Iroda, a mai nappal új épületbe költözik. Az új székhely teljesen felújított épülete mely az 1 December 1918 utcán található, a bethleni polgármesteri hivatal finanszírozásának hála került ingyen az iroda használatába.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Rákosi-Seiwarth Ildikó az Országos Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség vezérigazgatója, Décsei Atilla Beszterce-Naszód megye alprefektusa, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, Márton Edith a Hargita Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal főmérnöke, valamint megyei és helyi állami közméltóságok.

Rákosi-Seiwarth Ildikó az Országos Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Ügynökség vezérigazgatója beszédében elmondta: „Köszönettel tartozunk a helyi hatóságoknak, akik megértették a kataszteri és telekkönyvi tevékenység fontosságát, és a legmagasabb színvonalon korszerűsítették az általuk felajánlott épületet. Hálásak vagyunk továbbá az itt dolgozó munkatársak és a hely lakosok nevében is, akik nap mint nap igénybe veszik majd az intézmény szolgáltatásait.”

Décsei Atilla gratulált, az elért eredményekhez és elmondta: „Nagyon fontos épület került ma átadásra, hiszen a megye jelentős településeinek kataszteri iratai ebben az épületben kapnak majd helyet. Nagy előrelépés, hogy egy korszerű és minden téren megfelelő székhelyre kerül Bethlen Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Irodája.”

A bethleni Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Iroda végzi 17 település kataszteri munkáját, ide tartozik: Bethlen, Árpástó, Kiskaján, Kékes, Középfalva, Csicsógyörgyfalva, Csicsómihályfalva, Szászlekence, Szentmáté, Négerfalva, Apanagyfalu, Retteg, Ispánmező, Sajóudvarhely, Somkerék, Felsőilosva és Felőr.