2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
8°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Több mint 1300 karácsonyi csomagot állítottak össze Beszterce-Naszód megyében

Rendhagyó módon készült a karácsonyi ünnepségre az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Nőszervezet, a Pro Hereditatem Egyesület és a Besztercei MADISZ. A korlátozások miatt sajnos elmaradtak az idei hagyományos karácsonyváró rendezvények, a Mosolygós Karácsony, az adventi koszorúkészítő műhely, de a több száz gyereket, szülőt és pedagógust felsorakoztató Örvendj Ég, Örvendj Föld karácsonyi ünnepség is. Karácsony előtti időszakban mégis sikerült örömöt csempészni több, mint 1000 családba.

A 2020-as év minden szempontból más volt, mint azt elterveztük. Egy távoli országból származó parányi vírus, teljesen felborította az egész világot. Mindennapi életünk egyik napról a másikra nagy fordulatot vett. A tiltások és egészégügyi szabályozások miatt, az idei Karácsony sem zajlott a már megszokott módon.  

Nehéz időkben, azonban mindig összefogunk. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete és a Nőszervezet, valamint a Pro Hereditatem Egyesület és a Besztercei MADISZ megoldást talált, hogy mégis nyoma legyen a karácsonyi csomagok varázsának. A megyei magyar történelmi egyházak lelkipásztoraival és a helyi szervezetek képviselőivel, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatásával minden magyarlakta településen, ahol erre igény mutatkozott, „hozzá segített” a karácsonyi csomagokhoz. Ennek köszönhetően az ajándékok tartalmasabbak, értékesebbek egyszersmind gazdagabbak lettek.

Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei elnöke elmondta: „Öröm számomra, hogy a nehéz idők ellenére is sikerült több, mint 1300 karácsonyi csomag összeállitásánál segédkezni, ezáltal mosolyt csalni gyermekeink, idős testvéreink arcára. Az RMDSZ bebizonyította, hogy immár 30 éve a közösségért tesz, mellette áll, így történt ez Karácsony alkalmával is. Köszönetemet szeretném kifejezni továbbá a történelmi egyházaink képviselőinek, akikkel sikerült ezt a szép programot létrehozni.

              Az érdekvédelmi szervezet segítségével huszonkilenc Beszterce-Naszód megyei magyar településen osztottak ki csomagokat: Beszterce, Bethlen, Naszód, Teke, Cegőtelke, Zselyk, Baca, Árpástó, Magyardécse, Várkudu, Tacs, Újős, Retteg, Apanagyfalu, Sófalva, Almásmálom, Felőr, Mezőköbölkút, Óradna, Sajószentandrás, Sajóudvarhely, Magyarberéte, Mezőörményes, Vice, Szentmáté, Magyarborzás, Kékes, Mezőveresegyháza és Szászzsombor.