2024. július 27. (szombat) -
Olga, Liliána
napja Beszterce
13°C
1€
= 4.9700 lej
      
= 5.8914 lej
      
100HUF
= 1.2701 lej
      
1$
= 4.5781 lej
      

Kedves Beszterce-Naszód megyei választópolgáraink!

🤝 Kedves Beszterce-Naszód megyei választópolgáraink!

Ahogyan legtöbben tudjuk, több mint 1️⃣2️⃣ éve van annak, hogy a magyar érdekvédelmi szervezetünk nincs képviselve Beszterce-Naszód megye tanácsában, 1️⃣2️⃣ éve nem érzi azt megyénk magyar lakossága, a magyarlakta településeink, hogy sorsuk fölött is őrködik valaki, mint az azelőtti periódusban. Egyszerűen szólva, amikor a megye költségvetését összeállítják, illetve „szétosztják”, nekünk 1️⃣2️⃣ éve nincs ott valakink, aki hozzászólna, felénk is irányítaná ezt a folyamatot. Szintén úgy, az év bármelyik pillanatában, amikor döntést kellett hozni megyénk bármelyik településéről, nekünk akkor sem lehetett beleszólásunk.

2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ egy nehéz év volt mostanig, főleg ha a világjárványt vesszük figyelembe, de ugyanakkor felcsillant a reménye annak, hogy 1️⃣2️⃣ év után újra visszakerülhessünk a megyei tanácsba. A szociáldemokrata párt azzal a javaslattal keresett meg minket, hogy koalícióban induljunk az idei választásokon megyei szinten, ami azt jelenti, hogy az RMDSZ legelső megyei tanácsosjelöltje a közös listán biztosan befutó helyet nyer. A Szövetség Beszterce-Naszód megyéért koalíció kiterjed Beszterce városára is, ahol fontos megőriznünk RMDSZ tanácsosunk által a képviseletünket. Négy évvel ezelőtt is, nem sokkal léptük át az 5️⃣ százalékos küszöböt. Nem engedhetjük meg azt, hogy ne legyen a városnak magyar tanácsosa.

 A koalíció által a megyei és a városi közös listán is biztosan befutó hely jut ilyen módon az RMDSZ első számú jelöltjeinek. Ez által biztosítva van, hogy a következő 4️⃣ évben is magyar ember képviselhesse a magyar emberek érdekeit Décsei Atilla-Lehel személyében a megyei, aki a közös listán a hatodik, illetve Máthé Attila a besztercei helyi tanácsban, aki a közös listán az ötödik helyen szerepel.