2024. április 23. (kedd) -
Béla
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9762 lej
      
= 5.7698 lej
      
100HUF
= 1.2629 lej
      
1$
= 4.6699 lej
      

Íjászkodtak a besztercei fiatalok

Mindig jó új dolgokat tanulni az életben. Erre a gondolatra alapozva szervezte meg idén a Pro Hereditatem Egyesület és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete az Íjász Tábort június 21-27 között, a besztercei Schullerwald erdőben. Az esemény immár öt éves múltnak örvend Alkotótábor néven, de ez alkalommal sok érdekesség került a programba, amelyre a 30 résztvevő gyerek nagyon felfigyelt.

A nyári szünidő sok szülőnek gondot jelenthet abból a meggondolásból, hogy kiskorú gyermekeiket sokszor felügyelet nélkül kell hagyniuk, és nincs olyan hasznos elfoglaltságuk, amellyel egész napjukat eltölthetnék. Ebből az igényből kiindulva látott napvilágot az esemény, amely a besztercei kisiskolásoknak hasznos időtöltést biztosított egy hétig a Schullerwald erdőben.

A nemrégiben felújított tér ideális helynek bizonyult. Három szászrégeni oktató felügyelete alatt minden nap a gyerekek különböző tevékenységekben próbálhatták ki tehetségüket: népdalokat tanulhattak, elsajátíthatták a néptánc alaplépéseit, valamint a már jártas gyerekek tovább képezhették magukat, népi játékokkal ismerkedtek, különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt, úszni is elmentek és persze a tábor alapja, felfedezhették az íjászat szépségeit.

Két típusú íjászatot tanítottak az oktatók, Simon Szabolcs, Nagy Győző és Marcu Dániel, a sport és a hagyományos íjászatot, valamint ostorozni is oktatták a résztvevőket. A tábor utolsó napján a szülők számára bemutatták a tanult táncokat és íjász versenyt is szerveztek.

Minden táborozó napi étkeztetésben részesült, valamint hazatávozáskor egy emlékkel is kedveskedtek a szervezők, ami nem volt más, mint egy csoportképpel megszemélyesített hűtőmágnes. 

Az esemény támogatója Beszterce Polgármesteri Hivatala és a Communitas Alapítvány.