2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
13°C
1€
= 4.9765 lej
      
= 5.8018 lej
      
100HUF
= 1.2662 lej
      
1$
= 4.6373 lej
      

Szüreti Batyus Bál 2018

Idén sem maradhatott ki a hagyományos besztercei Szüreti Batyus Bál, amelyre ez alkalommal november 24-én került sor, a Mya 1 vendéglőben. A talpalávalót a kézdivásárhelyi Toto-Band húzta hajnal hasadtáig, valamint éjfél környékén egy óráig a színpad a „sztár előadóé”, a nóta tévéből ismert Márió, a harmonikásé, volt. Az eseményen közel 250 résztvevő szórakozott.

Nagy érdeklődés előzte meg, az idei Szüreti Batyus Bált, hiszen mint ahogyan azt megszokhattuk az előző évekből, idén is minőségi magyar zene és „sztár előadó” fogadta azokat, akik jegyet váltottak az idei ősz záró vidám eseményre. A rendezvény helyszíne a Mya 1-es vendéglő felújított bálterme volt, ahol a szó szoros értelmében színpompás megvilágosítás mellett, hajnal hasadtáig ropták a táncot Erdély több településéről érkezett résztvevők. A minőségi magyar zenét idén a kézdivásárhelyi Toto-Band szolgáltatta. Az együttes, amely 2004-ben alakult, vegyes műfajt játszik: népi, mulatós, cigányzenék, könnyű zene, magyar, román és nemzetközi változatait, a rumbától a rock-ig.

Ahogy az elmúlt évben, úgy idén is neves „sztár vendég” előadóval kedveskedett a szervező csapat a résztvevőknek. Besztercére ezúttal a nóta tévéből sokak által ismert Márió, a harmonikás jött el. Az előadó, eredeti nevén Back Attila, muzsikájával elvarázsolta az ünneplő közönséget, amely együtt énekelt és táncolt a neves énekessel.

A hagyományokhoz híven, idén is volt értékes tombola. A „Szüreti ajándék kosarat” Szente Mária vihette haza, a konyhai robotot Vajda Jenő, míg a függőleges 2 az 1-ben Power Cyclone technológiával ellátott porszívót Jakab Anna nyerte meg.

A besztercei hagyományos Szüreti Batyus Bál estéje, nem csak a jókedvé és szórakozásé, hanem a segítéség nyújtásé is volt. Ingber Gizellának sürgős segítségre van szüksége, mivel leukémiát diagnosztizáltak nála. Felépülése pedig egy nagyon drága Izraelben elvégzendő műtéttől függ, mely meghaladja a család és baráti kör anyagi képességeit. Ezért a szervező csapat egy külön perselybe gyűjtött adományokat a bál ideje alatt, hogy ezzel is segítsük Gizi felépülését.

A hagyományos besztercei Szüreti Batyus Bált idén az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Besztercei MADISZ, valamit a Pro Hereditatem Egyesület szervezte. Az eseményt támogatta az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége, a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Communitas Alapítvány.