2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Öregek Napja Almásmálomban

2018 április 22-én az almásmálomi Almavirág Egyesület újra megszervezte a közösség egyik jeles eseményét, az Öregek Napját.

 

A rendezvény ünnepi Istentisztelettel kezdődött. Igehirdetés keretén belül Lapohos Attila beszolgáló lelkész egyaránt szólt az idősekhez és fiatalokhoz, üzenetében kiemelte, hogy az öregek/idősek termékeny talajra találnak a fiatalokban bölcsességük és tapasztalataik átadására, a fiatalok az öregek révén fedezik fel saját gyökereik gazdagságát, általuk tanulják meg az életüket felelősségteljesen megszervezni és elsajátítják azt a képességet, hogy érzékeljék ami valójában értékes és fontos.

Öregeinket megtisztelték jelenlétükkel a ceglédi Szentkereszt Katolikus Iskola népdalköre és néptánccsoportja, akik immár harmadik alkalommal látogatnak el kis falunkba, ezáltal ápolva a testvértelepülési kapcsolatot az anyaország és a szórvány között.

A ceglédi vendégeink és az Almavirág néptáncosainak sorfala között érkeztek meg öregjeink a templomba, az ifjaktól meleg üdvözleteket és emléklapot kaptak. A rendezvény a helyi kultúrotthonban folytatódott ahol a helybeliek és a vendégek közös műsort mutatattak be: citera muzsikával, népdal csokorral, fergeteges mezőségi néptánccal, eképpen örvendeztetvén meg az ünnepelteket és csalva mosolyt fáradt arcaikra. Ünnepi ebéd következett ahonnan nem hiányzott a jókedv, a meghitt beszélgetések, a muzsikaszó. Csillogtak a szemek, simogattak a munkában elfáradt kezek, búcsúzáskor pedig megköszönték a szép ünnepet és mi, a szervezők, ígéretüket vettük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

Köszönjük a Communitas Alapítványnak a támogatást, köszönjük, hogy újra megszervezhettük e szép ünneplést.