2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Bállal és tulipánnal köszöntötték a nőket Besztercén

A nők adják az élet sava-borsát! Talán legszebben Richard Wagner német zeneszerző fogalmazta ezt meg, az ő szavaival élve: „Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.”

Új helyszínen, fergeteges jókedvvel köszöntötték a szebbik nem képviselőit Besztercén, a hagyományos Nőnapi Tulipán Bálon. Március 8-án 1910 óta a nőket ünnepeljük világszerte. Idén sem volt ez másképp Besztercén. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Pro Hereditatem Egyesület és a Besztercei MADISZ szervezésében jó hangulatú, vidám rendezvényre került sor március 10-én, amelyre több mint 160 ember jött el nemcsak a megyénkből, hanem Erdély több szegletéből is. A helyszín ezúttal a Rebrişoreana vendéglő korszerűen felújított bálterme volt, ahol a talpalávalót Szabó Előd és zenekara szolgáltatta hajnal hasadtáig.

A színvonalas zene kíséretében, az ínycsiklandó vacsora után került sor a szervezők által meghirdetett tombolára. A szervezők tombola versenyt hirdettek a résztvevők között, amelynek győztesei értékes nyereményekkel gazdagodtak. A szerencsés nyertesek ajándék kosarat (Kocsis Tímea), aprítógépet (Kocsis Tímea), kenyérpirítót (Zoltán Margit) és kávéfőzőt (Szente Mária) nyertek.  A sorsolás után Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei elnöke, Zoltán Attila, a Besztercei RMDSZ elnöke és Parti János, ügyvezető alelnök tulipánt osztottak szét a jelenlevő női résztvevőknek, ezzel is kifejezve a tiszteletet és megbecsülést a szebbik nem képviselői iránt. A bál sikerét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a jókedv és mulatság kora reggelig tartott.

         A Nőnapi Tulipán Bál nem jöhetett volna létre az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány nélkül.