2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9765 lej
      
= 5.8018 lej
      
100HUF
= 1.2662 lej
      
1$
= 4.6373 lej
      

BMDT-focikupa 2017

  1. március 23-án szervezte meg a besztercei „Andrei Mureşanu” Főgimnázium magyar tagozatának diáktanácsa a már lassan hagyományossá vált BMDT Focikupát, ami a besztercei zeneiskola sportpályáján zajlott le.Minden játékos szívét-lelkét kitéve nyerni próbált.  Cete  Szilveszter  Loránd a mérkőzéseknek minden egyes lépését követte, ugyanis ő vállalta be a bírói szerepet.

      A 6 mérkőzés után végül a XII-esek nyerték meg a 2017-es focikupát,  immár  harmadik  alkalommal. Így ők vihették el az első csapatnak járó kupát, és érmeket. A többi osztály csapata a következő helyezéseket érte el: a XI. második hely, a IX. harmadik hely és végül a X. az utolsó hely, azonban nekik sincs okuk szomorkodni, hiszen lesz idejük a továbbiakban jobb helyezést elérni. Díjat azonban nem csak az első helyezett kapott, hanem a gólkirály is, aki ez évben is  Tatár Csaba lett, ő már  negyedjére nyeri el a külön kupát. A legjobb kapusnak járó elismerést idén Dalaczi  Szilárd kapta. Mindenki nagyon hálás volt, amiért idén is megrendezésre került a BMDT Focikupa, mely a magyar tagozatra járó diákok körében mindig is nagy népszerűségnek örvendett. A  jó  időnek  köszönhetően  a  szurkolók  száma  is nagyobb volt idén,  az elmúlt évekhez képest. 

 A  eseményt képekben Uhelszki  Krisztina örökítette meg . A  rendezvény  fő  támogatója pedig az RMDSZ által alapított  Communitas  Alapítvány volt.