2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Hamarosan indul a IV. Ifjúsági Karaván!

A besztercei MADISZ az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával idén újra megszervezi az Ifjúsági Karavánt, immár negyedik alkalommal, Beszterce-Naszód megye hét magyarlakta településén, augusztus 9-15 között.

Vasárnap, augusztus 9 – Mezőköbölkút

Hétfő, augusztus 10 – Tacs

Kedd, augusztus 11 – Magyarborzás

Szerda, augusztus 12 – Almásmálom

Csütörtök, augusztus 13 – Várkudu

Péntek, augusztus 14 – Szentmáté

Szombat, augusztus 15 – Magyardécse

A szervezők idén is színes programokban részesítik a helybélieket:

16:00 órától indul a Gyerekvilág program – arcfestés, quilling, gyöngyfűzés, rajzolás, színezés, cserépdíszkészítés, álarckészítés, katicabogárka, mackótáska és még sok más érdekes kézműves tevékenység várja a gyerekeket!

Továbbá 18:00 órától a kulturális műsor keretén belül a Csipet-Csapat színjátszó kör bemutatja: Egyszer volt, hol nem volt, de most itt van című mesés összeállítást. Színpadon a közkedvelt Hupikék Törpikék és Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki. Fellép a besztercei Vadrózsa néptánccsoport, a besztercei Szelfie tánccsoport modern táncokkal, végül pedig a besztercei Mókaklub előadja a Mindenki másképp csinálja című humor produkciót.

Minden est bállal zárul, ahol a hangulatot a Selena együttes eleveníti meg minden településen, kivéve Magyardécsében, ahol egy fergeteges buli várható DJ Picivel.

A projekt célja, hogy promoválja a magyar kultúrát és szokásokat, olyan településeken, ahol ritkán adódik lehetőség kulturális műsorok megtekintésére.

Az idei program sikeres lebonyolításába bekapcsolódik a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács és a Medgyesi MADISZ.