2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Kelemen Hunor az RMDSZ államelnök jelöltje

Kedves olvasó,

      November 2-án Románia következő államelnökéről döntünk. 1996 óta az RMDSZ mindig állít jelöltet az államfő-választáson. A romániai magyar közösség számára ez nem csak becsületbeli ügy, de kiváló alkalom arra is, hogy elmondjuk, kik vagyunk, és mit akarunk.

Az elnökválasztást arra fogjuk használni, hogy az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan beszéljünk azokról a specifikus problémákról, amelyek bennünket, romániai magyarokat, Európa legnagyobb őshonos kisebbségét foglalkoztatnak. Mi tudjuk, hogy a magyarság milyen jövőt akar, és milyen országban szeretne élni. Ezt más nem fogja elmondani helyettünk. Az elmúlt negyedszázad tapasztalata azt bizonyítja, hogy nincsenek olyan román politikusok, akik felvállalják a magyar ügyet, közösségünk sajátos gondjainak megoldását.           

Nem utolsó sorban pedig el kell mondanunk a román többségnek, hogy mi, magyarok dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk ennek az országnak – egy olyan erős közösség, amelyet nem lehet megkerülni, amikor az ország jövőjéről döntenek.

Idén újra azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy közösségünket képviseljem az őszi államelnöki megmérettetésen. Feladatom tehát világos: legjobb tudásom szerint, minden energiámmal a magyarság hangját fogom hallatni.           

A választáson való induláshoz szükséges 200 ezer aláírást szeptember közepéig kell összegyűjtenünk. Számítok támogatására és segítségére abban, hogy minél többen aláírják a Szövetség jelöltjének listáját.   

Egy kéréssel fordulok Önhöz. Kérem, segítsen abban, hogy minél több magyar emberhez jusson el üzenetem az őszi választás tétjéről: szükség van felkészült és ismert magyar jelöltre, hogy általa elmondjuk, kik vagyunk, hogy képviseljük a magyar érdeket, és hogy megmutassuk erőnket.

Köszönöm a támogatását.      
Kelemen Hunor