2024. február 21. (szerda) -
Eleonóra
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9771 lej
      
= 5.8086 lej
      
100HUF
= 1.2799 lej
      
1$
= 4.6069 lej
      

Tacsi Gyékényfonók Napja

Emberemlékezet óta létezik Tacson a gyékényfonás hagyománya, melyet ápolnunk és óvnunk kell azért, hogy még nagyon sokáig megmaradjon és unokáink is megtanulhassák.

Ezért hoztuk létre a Tacsi Gyékényfonók Egyesületét, mely egyesület minden évben megszervezi a Tacsi Gyékényfonók Napját.

E rendezvénynek az a célja, hogy népszerűsítsük és tudatosítsuk az emberekben e hagyomány felbecsülhetetlen értékét, hogy ünnepi keretbe foglaljuk e rendezvényt.

Mivel a faluban nagyon kevés lehetőseg van a kulturális igények kielégítésére, ezért meghívtuk a málomi Almavirág, a magyardécsei  Cseresznyevirág, a szentmátéi Kéknefelejcs, a besztercei Vadrózsa és a marosszentgyörgyi Öregfenyők néptánccsoportokat, hogy autentikus táncaikkal szórakoztassák a falu lakosait.

A falunak nagyon sokat jelent e rendezvény, hiszen ez tulajdonképpen falunap is, melyre hazajönnek az elszármazottak, valamint remek alkalom arra, hogy a falu lakossága összegyűljön és együtt szórakozzon, ünnepeljen.

Jelen rendezvényünk támogatói a kolozsvári Communitas Alapítvány, a galacfalvi önkörmányzat valamint a Megyei Kulturális Központ, akiknek ezúton köszönetet mondunk hathatós segítségükért.