2022. november 29. (kedd) -
Taksony
napja Beszterce
6°C
1€
= 4.9266 lej
      
= 5.6863 lej
      
100HUF
= 1.2063 lej
      
1$
= 4.7043 lej
      

Április 12-én választanak új elnököt az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének élére

Folyó év február 8-án tartotta évi rendes ülését a Beszterce-Naszód Megyei Küldöttek Tanácsa, melyen jelen volt Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. Az ülés napirendi pontjai között szerepelt az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezet elnökválasztásának feltételei és kiírása is. A megyei elnök a szervezet legfőbb képviseletét látja el, mandátuma négy év, ugyanúgy, mint a megyei szervezet döntéshozó, végrehajtó és ellenőrző testületeinek mandátuma.

A választás időpontjának kihirdetését követő tíz munkanapon belül, pontosabban február 21 13:00 óráig, a helyi szervezetek írásban tehetnek javaslatokat a megyei elnök személyére a Megyei Szabályzatfelügyelő Bizottsághoz. A jelölési határidőt követően 3 munkanapon belül (február 26 délután 16 óra) a Szabályzatfelügyelő Bizottság dönt a jelölés elfogadásáról és írásban értesíti a jelölő szervezetet. A választást megelőzően legkevesebb egy nappal a jelöltek írásban kell vállalják a jelölést.

A választási kampány március 11 és április 10 között zajlik. A választás napja április 12.

Décsei Atilla-Lehel, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének jelenlegi elnökének 2010. április 10-én szavazott bizalmat a Megyei Küldöttgyűlés négy évre szóló mandátum által.