2024. május 18. (szombat) -
Erik, Alexandra
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9751 lej
      
= 5.8059 lej
      
100HUF
= 1.2827 lej
      
1$
= 4.5879 lej
      

Nótaszóval mondunk búcsút a télnek!

Hagyományaink ápolása érdekében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség városi és Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Pro Hereditatem Egyesület és a besztercei MADISZ ismét eleget tett a kihívásnak, hiszen megadatott egy újabb alkalom, hogy a megye magyar lakosai együtt mulatva intsenek búcsút a télnek egy Farsangi Batyus Bálon. A télűző mulatságnak teret biztosított a besztercei Elektrotechnikai Líceum étterme, február 8-án, 20:00 órától.

            A közel százötven embert egy nemrégiben megalakult zenekar, a Selena együttes (Dohotár Csaba és Luka János) hívta a táncparkettre. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a jó hangulat hajnalig uralkodjon a teremben, hisz a jó, magyar muzsikaszó mellett különböző játékokat is bevezettek a programba. Éjfélkor kisorsolták a tombola nyereményeit, ami ez alkalommal nem csupán három díjból állt, hanem húsz személy térhetett otthonába egy kis érdekességgel, szerencsétől függően. A tombola-csomagban találhattak 2014-es falinaptárt, különböző csokoládét, illatos gyertyát, kocsi karbantartó tárgyakat, finomabbnál finomabb borokat, értékes olvasmányokat, takarító eszközöket, házi mérleget, bevásárló szekeret és főnyereményként ez alkalommal egy mindenki otthonában hasznos blendert is kisorsoltak.

            Az érdekességek sora folytatódott, ugyanis a szervezők felelevenítették a Keresd meg a párod nevet viselő játékot. Érkezéskor mindenki kapott egy számot, a férfiak zöldet, a hölgyek halvány narancssárgát, amit a tombola kisorsolása után fel kellett mutatni, ezt követően megkeresni minden számnak a párját és közösen táncolni.

Minden jó, ha a vége jó, tehát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség városi és Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Pro Hereditatem Egyesület és a besztercei MADISZ egy újabb sikeres rendezvényt tudhat magáévá.