2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9754 lej
      
= 5.8294 lej
      
100HUF
= 1.2669 lej
      
1$
= 4.6739 lej
      

Mosolygó Karácsonyt!

Mosolygó Karácsonyt! nevet viselő akció keretén belül az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei Nőszervezete közösen a DATURA Egyesülettel, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetével és a besztercei MADISZ csapatával két programot valósított meg, mely által mosolyt csalt az emberek arcára a Szeretet Ünnepének közeledte alkalmával.

Az első program a besztercei MADISZ által elindított Szívtől-szívnek adományozó program, mely ez alkalommal felvette a Szívtől-szívnek karácsonyi adományozó program nevet. A program célja felkarolni, örömöt szerezni azon családok számára, akik hátrányos szociális helyzetben élnek, akik egyedül élnek, akik értékelik a csomagban rejlő ajándékokat. A szervezők ily módon is köszönettel fordulnak azon személyek fele, akik hozzájárultak, hogy a karácsonyi programot sikeresen lebonyolíthassák december 10-én Tekében, Nagyidán, Mezőerkeden és Bilakon, ahol ötvenhárom személy arcára sikerült mosolyt csalni. A program második kiszállására december 17-én került sor, amikor Újősben a szervezők harmincnyolc személyhez jutottak el. A decemberi hónap harmadik és ugyanakkor utolsó megállója Árpástó, december 20-án, ahol kilencvennyolc személy számára jutott egy kis ajándék.  A Szívtől-szívnek karácsonyi adományozó program keretén belül közel kétszáz személyt sikerült boldogabbá tenni.

A Mosolygó Karácsonyt! akció keretén belül sor került a Csere-Bere ajándékház program megvalósítására is, amelyet a szervezők a hatos számú óvodában valósítottak meg december 19-én. A Csere-Bere ajándékház alkalmával minden gyerek hozhatott otthonról egy olyan játékot mellyel már nem játszik otthon szívesen és azt elcserélhette társával, így egy új játékkal térhetett otthonába a Szeretet Ünnepe előtt. A 13-as óvoda gyerekei Szőcs Krisztina és Szikszai Szilvia Tünde óvónők vezetésével, a 10-es óvoda Jakab Ibolya óvónő vezetésével és a 6-os óvoda két csoportja Pásztor Tünde és Gorboi Enikő, valamint Lakatos Ildikó Rozália és Máthé Renáta óvónők vezetésével a hatos óvoda termében gyűltek össze, ahol karácsonyi versekkel, énekekkel és betlehemes játékokkal lepték meg a szervezőket. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei Nőszervezetének elnökasszonya, Toók Katalin, a besztercei EMKE elnökasszonya, Plesch Katalin és a besztercei MADISZ elnöke, Sipos Tímea is köszöntötték a gyerekeket és az óvónőket, süteményekkel és teával kínálva őket, valamint egy kis üdvözlőlapot is tettek mindenki táskájába, hogy mindenkihez eljusson az üzenet, kis Jézuska született!