2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
6°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

A BMDT akcióba lép!

A Besztercei Magyar Diáktanács már ez új tanév első hetében szert tett új tagokra és máris tevékenykedni kezdett. Szerdán, szeptember 18-án Könyvvásárt szervezett a diákok számára.

E könyvvásár szervezése még az új iskolai év rajtolása előtt kezdetét vette, azért, hogy úgy a mostani, mint az öreg diákok is tudomást kapjanak arról, hogy lehetőség van új könyvek vásárlására, valamint a régi könyvek eladására. Ez a rendezvény lehetőséget nyújtott arra is, hogy találkozzanak az egykori iskolatársak, akik már évek óta nem az „Andrei Muresanu” Főgimnázium padjaiban ülnek, de arra is, hogy az újdonsült gimnazisták megismerhessék a többi magyar diákokat.

A Könyvvásár a nemrég megválasztott vezetőség képviselőinek a köszöntőjével indult. Az egyik alelnök, Orbán Károly vette át a szót, aki bemutatta a jelenlevő BMDT koordonáló csapatát, illetve elmondta, hogy milyen tervei vannak a Diáktanácsnak az első iskolai félévre nézve. A köszöntőbeszéd után kezdetét vette a vásár és a diákok alkudozni kedtek. Mindez vidáman, barátságosan zajlott le, majd miután mindenki beszerezte a számára szükséges könyveket, a szervezők teával kínálták meg a résztvevőket és következtek a beszélgetések, amelyek több mint egy órán keresztül ottmarasztalták a diákokat a Magyar Ház termében. Meglepő módon, a diákok nem csupán tankönyveket hoztak el, hanem olyan háziolvasmányokat is, amelyekre már nincs szükségük. A Könyvvásár végén azokat a könyveket, amelyeket nem tudtak eladni, a diákok egy része a megalakuló Magyar Könyvtárnak adományozták.

A BMDT egy újabb sikeres rendezvényt tudhat a háta mögött, amely által sikerült egy békés, kellemes délutánt varázsolni a diákok életében, ezzel is bebizonyítva, hogy milyen jó hangulatban lehet eltölteni az időt más diákok körében, elbeszélgetve és érdekes történeteket mesélve.

 

            Az alelnök elmondása szerint egy újabb eseménydús félévnek nézünk elébe és e tervek nem csupán a líceumra terjednek ki, hanem a kisiskolások érdeklődését is mepróbálják majd felkelteni. Ahogy eddig is történt, a Diáktanács fő célkitűzése az, hogy olyan programokat szervezzen a tanulók számára, amelyek segíthetnek nekik az ismerkedésben, abban, hogy együtt lehessenek és szórakozzanak, de ugyanakkor tanuljanak is. Mindennek az érdekében egy szorgalmas, komoly csapat dolgozik, amely már az első iskolai héten jóval gazdagodott, ami a létszámot illeti. Habár a vezetőség legtöbb tagja csak ebben az évben lett megválasztva, sikerült nekik hamar beilleszkedni a csapatba és ebben a régi tagok is igyekeznek segíteni nekik, utasítva és jó tanácsokkal ellátva őket.