2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Játékok és játékszabályok

Ízelítő a Besztercei Magyar Majális vasárnapi programjából!

 

  1. Családi-verseny (max. 15 csapat)

A csapatösszetétel: 1 kiskorú (6-11év) és egy felnőtt.

Próbák:

  1. a) Felnőtteknek:  ugrókötelezés 2 perces időtartamon belül. A pontozás az ugrások számarányától függ.

b)Gyerekeknek: Műanyag poharak színes ceruzával való megtöltése, akik színek szerint fogják elhelyezni a ceruzákat a poharakban. Pontozás – a poharakban elhelyezett ceruzák számarányától függően.

  1. c) Zsákbaugrás akadályok között, előre kijelölt útvonalon. Az kapja a legtöbb pontot aki minél rövidebb idő alatt teljesíti a távot.
  2. d) Mozgó célpont eltalálása ping-pong labdákkal. A versenyszám a csapatnak szól. Pontozás a találatok függvényében.
  3. e) Ugró próba felnőtteknek. A versenyzők egy a hátukra között dobozból kell kiszórják a benne levő tárgyakat, ugrándozás közben. Pontozás: a leggyorsabb versenyző kapja  a legnagyobb pontszámot.
  4. Korosztálytól független:  Táncverseny

Párossával lehet benevezni, legtöbb 15 pár. A versenypróbák különböző táncstílusok előadásából áll, amelyeknek sorrendjét a zsűri a helyszínen határozza meg.

III. Táblajáték

  1. Twister

A tábla 4×6 színes körből áll, minden 6-os sorban azonos szinekkel (például piros, kék, zöld, sárga szinekkel). A játékban 2-4 játékos vehet részt.. A játék során sorsolni kell, hogy a következő játékos melyik kezével vagy lábával következik, és melyik színre fogja azt rakni (lásd később). Ehhez egy mutatós forgatókészüléket használunk, vagy bármi mást, amivel a sorsolást megtehetjük (akár dobókockával is). A forgatóberendezés körlapja négy részre van osztva (ezek jelentik a két kezet és két lábat), a negyedek további négy részre a színek szerint.

Szabályok A játékosok (illetve célszerűen egy segítő személy) felváltva sorsolnak egy végtagot (bal kéz, jobb kéz, bal láb, jobb láb) és egy színt. A játékos a kisorsolt végtagját egy szabad, kisorsolt színű körre helyezi. Ha a megadott végtagja már olyan színen van, akkor nem kötelezően át kell helyeznie másik körre. Ha nincs olyan színű kör, akkor nem kell semmit csinálnia. Lehetséges úgy is játszani, hogy a két játékosnak közösen sorsolnak végtagot és színt, így ugyanazt a lépést kell megtenniük. Amelyik játékos a kezein és lábain kívül más testrészét is a földre rakja (pl. leül), az kiesik a játékból. Az a játékos nyer, aki utoljára marad benn a játékban

  1. Zsákbaugrás

Korcsoportok szerinti verseny.

  1. Kötélhúzás

VII. Nyerj 60 másodperc alatt

Toronyépítés 8 anyacsavarból. A ver-senyzők bizonytalan alapra kell felépítsék a tornyot úgy, hogy a csavarokat egy botocska segítségével helyezik egymásra. Az nyer aki 60 másodperc alatt a szervezők által rendelkezésre bocsájtott összes anya-csavarból tornyot tud építeni.