2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Bauer Antal képviselőjelölt – III. körzet

    Bauer Antal Krisztián 1969. szeptember 27-én született, Nagyváradon. Jelenleg Óradnán lakik családjával. A szentgyörgyfürdői Elméleti Líceum elvégzése után, tanulmányait a Bányamérnöki Főiskolán folytatta, ahol mérnöki oklevelet szerzett. Tizenhat évig dolgozott az óradnai Bányászati Központban, a színesfém-kitermelési részlegen, részlegvezetői beosztásban. Miután a bányát bezárták, egy családi vállalkozásba kezdett, és mai napig autósiskolát működtet.

 

 

Szabadidejében részt vesz a helyi sporttevékenységekben, kulturális akciókban, amelyeket gyakran anyagilag is támogat. Lelkes támogatója a magyar oktatásnak is. Állandó jelleggel részt vesz az óradnai magyar közösség életében. Családjával, társszervezője a hagyományos farsangi-, szüreti, valamint a jótékonysági báloknak.

Egy olyan környezetben amelyet a szórvány szórványának nevezhetünk, kiemelt fontosságot és odafigyelést kell biztosítani a közösség tagjainak. Hiszen majdnem 60 évig nem volt a környéken magyar nyelvű iskola, ezt sok utánnajárással és kitartó munkával sikerült pótolni, viszont sok időbe telik, amíg minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ide sok támogatás kell, hiszen a legközvetettebben a kultúra újjáélesztése és a köztudatba való gyökeresítése lehetne a legfontosabb prioritás. Bauer Antal úgy érzi fejleszteni, erősíteni kell a magyarságot ,,át szeretném adni a hagyományainkat, népi szokásainkat az újabb generációknak, együtt őrizzük, ápoljuk, ne hagyjuk feledésbe merülni!”. Fő célkitűzése szavazókörzetében az anyanyelv ápolása.

Az utak megjavítása mellőzhetetlen, főleg az út Borberek fele. Kiemelt prioritást élvez, nemcsak a körzetben, hanem mindenhol, hiszen a jó infrastruktúra elengedhetetlen feltétele, úgy a gazdasági fejlődésnek, mint a zökkenőmentes közlekedésnek. A turizmus fejlesztésének elengedhetetlen feltétele egy közlekedhető út. Rengeteg a látnivaló, a gyönyörű táj, a régi bányamaradványok.

Fontos a magyar tánccsoport elindítása és minél több kultúrakedvelő bevonása  a tevékenységbe, főleg a gyerekekre és a fiatalabb korosztályra koncentrálva, ez biztosítaná a hosszú távú kontinuitást.  Az óradnai fúvószenakar támogatása, új hangszerek beszerzése egy másik fontos eleme volna az óradnai multikulturalitás kihangsúlyozására.

Bauer Antal képviselőjelölt programjában helyet kap a sport is, hiszen a sportevékenységek és sportversenyek szervezése, kimondottan a közösség javát szolgálja. Nem csak a sportszerű versengés szemszögéből, hanem kiváló alkalmat nyújt a közösségépítésére is, hiszen minden ilyen megnyilvánulás új ötleteket, kezdeményezéseket von maga után. 

Egy parlamenti képviselő bármit mond és tesz mindig legyen előtte a közösség érdeke és annak érdeklődése. Tettei mögött mindig az igazság és a bátorság álljon. A kapcsolata a választópolgárokkal legyen közvetlen, barátságos. Gyakran szakítson időt egy beszélgetésre, hogy megtudja, milyen gondok vannak a környéken”, – eképpen mutatja be a harmadik körzet képviselőjelöltje, hogy szerinte milyen egy ideális képviselő. Ezeknek a jellemvonásoknak szeretne ő is eleget tenni.

A lakosoknak üzenem, hogy méltóan fogom őket képviselni, bízzanak a jelenben és a jövőben, és együtt megtaláljuk a megoldást mindenre. Senki ötletét, gondolatát nem hagyom figyelmen kívül. Vállalom a kihívásokat, becsülettel kiállok mellettük. Bízzanak bennem, bízzanak az együttműködésben, kölcsönös tisztelet és megbecsülés átható erejében!