Press "Enter" to skip to content

Székelyek a Cseresznyemajálison

Június 24-én, vasárnap a Beszterce-Naszód megyei, Árpástó községhez tartozó Magyardécsében 119. alkalommal szervezték meg a hagyományos Cseresznyemajálist.
Hargita Megye Tanácsa 2009-ben elindított Összetartozunk szórványprogramja jóvoltából idén a csíkszeredai Zugtánc néptánccsoport is emelte a rendezvény színvonalát, ugyanakkor fotókiállítás nyílt Iochom Zsolt munkáiból, aki a Vicei Hagyaték Fesztivált örökítette meg képein. A délután folyamán fellépő Zugtánc néptánccsoport nagy sikert aratott sóvidéki és felcsíki táncaival. A táncosok nem első alkalommal vendégszerepeltek Beszterce-Naszód megyében, így több ismerőssel is találkoztak, hisz az ilyen alkalmakkor barátságok is kialakulnak. A hargitaiak szeretettel várják a besztercei résztvevőket az idei Ezer Székely Leány Találkozóra.
Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztési Igazgatóságának vezetője, az Összetartozunk szórványprogram felelőse sikeresnek értékelte a rendezvényt, amellyel sikerült közelebb hozni a beszterce-naszódi és a Hargita megyei magyarságot, megismerve egymás táncait, és szokásait. A szórványprogram fő célja is az, hogy a temesi, beszterce-naszódi és aranyosszéki szórványmagyarsággal együttműködési kapcsolatokat alakítsanak ki és közös programokat szervezzenek.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük