2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Az erő itt van nálunk!!!

A MIÉRT születésnapi rendezvényén vettek részt a besztercei fiatalok Székelyudvarhelyen szombaton, április 21-én. A helyszínen felszólalt a MIÉRT elnöke, Bodor László, az értekezlet alapító tagjai, akik folytatták azt amit ők elkezdtek és azok, akik mindvégig mellettük álltak. Mindenki kitartást, erőt és jó munkát kívánt a továbbiakban Kárpát-medence egyik legfontosabb ifjúsági szervezetének.
            Negyvenöt besztercei magyar fiatallal indult útnak Ferenczi László, a MADISZ elnöke, boldog születésnapot kívánni a Magyar Ifjúsági Értekezletnek, hogy ottlétükkel is megköszönjék az eddigi sikeres együttműködést. A két órás előadáson a fiatalok bátorító szavakat hallhattak olyanoktól, mint Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Bodor László, a MIÉRT elnöke, Porcsalmi Bálint, politikai tanácsadó, Winkler Gyula, EP képviselő, Sógor Csaba, EP képviselő, Kelemen Hunor, RMDSZ elnök és még sokan mások.
            A rendezvényen részt vett Décsei Attila és Szilágyi Zsolt, megyei tanácsosi jelölt és Antal Attila, városi tanácsosi jelölt. Fiatalok, erőteljesek, ötletekkel teli és munkára képes jelöltek, akik megmérettetik erejüket az idéni önkormányzati választásokon. A MIÉRT születésnapján is büszkén képviselték megyénket.
            „Harcoljatok, dolgozzatok, álljatok fel!” – e gondolat köré épült fel az előadások sora. Fel kell állni, helyt kell állni és meg kell állni, mert csakis a munkánkra tudunk hagyatkozni. Minél többet tanulunk, minél többet dolgozunk, annál szerencsésebbek vagyunk. Ezért próbál a besztercei MADISZ mindig minél több fiatalt felkarolni, elküldeni a lehető legtöbb rendezvényre, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezhessék, hogy bárhol lennének, megállják helyüket.
            Fiatalok vagyunk, erőteljesek, ki kell használnunk minden lehetőséget, mert ezek soha vissza nem térő pillanatok. Bele kell kostólni az életbe. Tapasztalatainkat mondjuk el a többieknek is, hogy mindenki lássa, hogy itt nálunk, Erdélyben, igenis érdemes élni!
            A MADISZ elnöksége értékeli és megköszöni minden résztvevőnek a támogatást és a türelmet.
            Isten éltesse az erdélyi fiatalokat! Fiatalok vagyunk! Rúgjunk ki a hámból! Miért is ne?!