2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
13°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Három fiatal jelölt a városi és megyei tanácsosi listán

Két ifjú megyei tanácsos jelölttel indulnak harcolni a besztercei magyarok: Décsei Attila, a Beszterce-Naszód megyei RMDSZ elnöke és Szilágyi Zsolt. A döntést a 66 szavazati joggal rendelkező jelenlévő hozta meg a március 24-én megtartott Megyei Küldöttek Tanácsán.
Március 23-án, pénteken este hét órakor ülésezett a besztercei MADISZ, ahol jelen volt 18 szavazati joggal rendelkező tag és két meghívott: Bodor László, a MIÉRT elnöke és Antal Attila, a városi RMDSZ elnöke. A gyűlésen megvitatott napirendi pontok között szerepelt a helyhatósági választás, ahol a MADISZ úgy döntött, hogy Szilágyi Zsoltot támogatja.
A szombati, március 24-én megtartott Megyei Küldöttek Tanácsán, Décsei Attila, megyei RMDSZ elnök az alapszabályzat értelmében az első lett a megyei tanácsos jelöltek listáján, majd titkos szavazás során Szilágyi Zsolt a második. A fiatal jelöltre 66 jelenlevőből 46-on szavaztak bizalommal és Bajzáth András, a második jelölt 19 szavazattal a harmadik lett a megyei tanácsosi jelöltek listáján.
A besztercei MADISZ csapatából 3 fiatal jelölt fog indulni ütős helyről a helyhatósági választásokon: Antal Attila, Beszterce városi tanács, Décsei Attila és Szilágyi Zsolt, Beszterce-Naszód megyei tanács.
Ferenczi László, a besztercei MADISZ elnöke felkér minden fiatalt, hogy ne felejtse el azt, hogy csapatmunkáról van szó és mindenki segítségére szükség van, mert csak most kezdődik a nehéz feladat. Ha már megadatott ez a lehetőség, hogy ifjú jelöltjeink is kulcs helyre kerülhetnek a megyénkben, akkor használjunk ki minden lehetőséget, hogy el is érjék közös célunkat: több támogatása legyen a magyar ifjúságnak és nemcsak!
Csak közös összefogással és megértéssel maradhatunk meg, mint egy erős nemzet ebben az országban!”- hangsúlyozta a MADISZ elnöke a péntek esti gyűlésen.