Facebook Demo – Customizer

Rmdsz Beszterce-Naszód

Community Center
2K

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

3 days 8 hours ago

🇭🇺 2020 áprilisában nyújtotta be Antal Attila, Beszterce városának egyedüli RMDSZ-es tanácsosa, azt a határozattervezetet, amely szerint a város két fő bejáratánál Beszterce történelmi helységneveit tüntették volna fel. Az április végi tanácsülésen több okból is támadták és megkérdőjelezték a határozattervezet jogosságát, amiből világossá vált, hogy több ellenszavazat lesz, mint támogató. Így, a végletekig kitartva, RMDSZ-es tanácsosunk az utolsó pillanatban visszavonta azt, azzal indokolva, hogy újra elemezni szeretné a tervezetet, a többi tanácsos javaslatára is.
💬 Többhetes politikai lobby után, megszületett a határozattervezet egy újabb kinézete, amelyet a legtöbb tanácsos támogatott: a történelmi Beszterce városának bejáratánál lesz felállítva a háromnyelvű tábla:
💬 Nösa (az eredeti szász elnevezés) - Bistrița, Bistritz, Beszterce, ilyenformán nem két, hanem három helyen fognak megjelenni a történelmi helységnevek: a valamikori Fa-kapu, Kórház-kapu, illetve Magyar-kapu eredeti helyén, ezáltal hirdetve a városlátogatónak, hogy itt érkezik a középkori határhoz.

🇹🇩 În data de 30 iunie 2020 a avut loc ședința consiliului local al municipiului Bistrița, unde al 24-lea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a fost cel al consilierului municipal UDMR, Antal Attila.
💬 Inițial, în ședința ordinară din aprilie, proiectul prevedea amplasarea a două panouri la intrările în Bistrița, cu denumirile istorice ale orașului, însă după lungi discuții, din care a reieșit că proiectului nu va fi votat de majoritatea din consiliul local, consilierul și-a retras proiectul de pe ordinea de zi, pentru o nouă analiză.
💬 De această dată denumirile Nösa-Bistrița, Bistritz, Beszterce vor fi amplasate la intrările în Cetatea Bistriței medievale, respectiv Poarta Lemnelor (zona Domus - strada Liviu Rebreanu), Poarta Spitalului (zona de intersecție strada Gheorghe Șincai și strada Dogarilor) și Poarta Ungurească (zona de intersecție strada Nicolae Titulescu și strada Dogarilor).
Pe verso-ul panoului va fi stema medievală a orașului și logo-ul: Bistrița, Poarta Transilvaniei.

Rmdsz Beszterce-Naszód

4 days 3 hours ago

‼ Egy új támogatási formában részesülnek a fogyatékossággal élő személyek: évi 1500 lejes utazási támogatást kapnak a súlyos, valamint évi 750 lejt a mérsékelt fogyatékkal élők, amennyiben nem váltják ki az ingyenes utazási jegyeiket és közlekedésre egy saját igényeik szerint kialakított gépjárművet használnak.

Rmdsz Beszterce-Naszód

4 days 3 hours ago

Köszönjük Kolozsvári Rádió!

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

6 days 22 hours ago

Mai adatok.

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

1 week 1 day ago

🙏🏻 Újabb sikertörténet Beszterce-Naszód megyében!

💬 Folytatódott a bérmentes ingázás a 2019/2020-as tanévben is Beszterce-Naszód megyében. 💬 A projekt elsődleges élvezői, azok a diákok, akik a magyar nyelven történő oktatást választották megyénkben.
💬 A program keretén belül a bentlakási költségek is fedezve voltak azoknak, akik a besztercei Andrei Muresanu Főgimnáziumot választották líceumi tanulmányaik befejezése véget.
💯 Jövőre is folytatjuk!
További részletekért kattintson 👇🏻👇🏻
bit.ly/2YAhVD6

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

1 week 3 days ago

Kellemes meglepetés ért bennünket!
🙏🏻 Köszönjük szépen Mária Mészáros Kopanicová a könyvet!

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

1 week 4 days ago

❗️Öt országgal bővült a zöld országok listája, ahonnan karanténmentesen lehet Romániába utazni. Tudj meg többet itt 👉 bit.ly/3er9YW3

Rmdsz Beszterce-Naszód

2 weeks 1 day ago

Kihirdette az államfő, és hamarosan hatályba lép az az RMDSZ-javaslatra módosított törvény, amely lényegesen kibővíti a koronavírus-járvány miatt 2500 lejes veszélyességi pótlékra jogosultak körét. 🔻

Rmdsz Beszterce-Naszód

Rmdsz Beszterce-Naszód

2 weeks 1 day ago

▶️ Végre a kormány is kezdi megérteni, hogy mégjobban nyitani kell az IMM Invest programot!

▶️ bővíteni kívánják a kedvezményezettek körét : egyesületek, alapítványok, szövetkezetek is részesülhetnek a kamat és hiteltámogatásokból

▶️ az általános érvényű kötelező jelzáloghitelt megszüntetni szándékoznak. Végre !!!
Még hátra van a képviselőház.

🎥 Részletek a videóban...

Rmdsz Beszterce-Naszód

2 weeks 2 days ago

Kötelező a maszkviselés és a kézfertőtlenítés a miséken és istentiszteleteken. Ezeket a szabályokat kell betartani június 17-től a beltéri egyházi szertartásokon.


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.