2024. május 01. (szerda) -
Fülöp, Jakab
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9759 lej
      
= 5.8194 lej
      
100HUF
= 1.2736 lej
      
1$
= 4.6361 lej
      
2024. március 15., Bethlen, Beszterce-Naszód megye

Ünnepeltek Beszterce-Naszód megyében a magyarok

Színvonalas előadáson vehettek részt az érdeklődők március 16-án Bethlenben, ahol az 1848/49-es szabadságharc és forradalom tiszteletére Ünnepi műsort szerveztek!

A délután folyamán fellépet a szászrégeni Járom néptánccsoport a „Csillagösvényen jöttünk” és „Nemzeti dal” című műsorral, a besztercei Vadrózsa néptánccsoport „Zúg Március” című előadással, valamint a Bethleni Általános Iskola magyar tagozata is.

Az eseményen Nt. Szakács János lelkipásztor úr áldást mondott azokért, akik a nemzetért harcoltak, valamint alkalomhoz illő beszédet tartott Décsei Atilla alprefektus, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, Nicolae Moldovan bethleni polgármester úr, Budai György Gábor, az MKT elnöke és Oláh János Bethleni Grigore Silasi Általános Iskola aligazgatója.

 

Szentmátéban sem feledkeztek meg a forradalomban elhunyt hősökre.

A szentmátéi kultúrotthonban, alkalomhoz illő előadással léptek fel a Szentmátéi Általános Iskola tanulói, valamint a szentmátéi Kéknefelejcs néptánccsoport kis és nagy csoportja.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, a megye alprefektusa, Szakács Éva kisebbségekért felelős tanfelügyelő és Deák Zoltán tanfelügyelő-helyettes is.

 

Az idei Nemzeti Ünnep rendkívül ünnepélyes és emlékezetes volt Magyardécsében is. A diákok és tanítók által szervezett esemény során összegyűltek, hogy megünnepeljék a magyar történelem fontos pillanatát, büszkén viselve a nemzeti színeket.