2024. április 27. (szombat) -
Zita
napja Beszterce
17°C
1€
= 4.9765 lej
      
= 5.8018 lej
      
100HUF
= 1.2662 lej
      
1$
= 4.6373 lej
      

Szeretet a Bástya Egyesület bentlakásaiban

December a család, a szeretet és adakozás időszaka. Ez a periódus nem csak az ajándékokról kellene szóljon, hanem az egymás iránti törődésről is. Ennek szellemében adománygyűjtést indított az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Nőszervezet, a besztercei MADISZ és a Besztercei Magyar Diáktanács a Bástya Egyesület gyerekei számára.

 Az ünnepi hónap a családok, barátok számára lehetőséget teremt arra, hogy újra találkozzanak és közelebb kerüljenek egymáshoz. Az emberek közösen készülnek az ünnepekre, osztozva az öröm pillanataiban. De mi történik azokkal, akiket otthon nem a szüleik várnak haza, vagy nem díszíthetnek mézes pogácsákat, miközben vidám karácsonyi énekeket dalolnak, akiket ebben az időszakban nem lephetnek meg ajándékokkal, vagy nem várja a meleg ölelés?

Az adakozás különösen fontos ebben az időszakban. Az emberek örömmel osztják meg az ajándékokat, de főleg figyelmüket és szeretetüket. A jótékonyság gyakrabban kiemelt szerepet kellene kapnia, mindenkinek igyekeznie kellene segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá.

A decemberi hónap tehát a szeretet és összetartozásról szólt Beszterce-Naszód megyében, amikor a kezdeményezést pozitív válasz követte számtalan helyről. Kedves és jóindulatú embereknek sikerült örömöt szerezniük a magyardécséi és vicei, az egyesület bentlakásaiban élő, összesen 36 gyereknek.

A csomagok több általános higiéniai terméket, tanszereket, taneszközöket, tartós élelmiszercsomagokat, téli zoknikat, sapkákat, sálakat és egyéb ruhanemüket tartalmaztak, de nem maradhatott ki a kis édesség vagy játék sem. Kicsik és nagyok, civil szervezetek, politikai csoportok, egyházak és oktatási intézmények nagy lendülettel összefogtak annak érdekében, hogy örömöt szerezzenek, akiknek a program kezdeményezői ezúttal is köszönetünket és hálájukat fejezik ki.

Boldogság öntötte el a kis szíveket, de még a jelenlevő önkéntesek szívét is. Karácsonyi előadással készültek a gyerekek, sorra átvették ajándékaikat, majd mindenki egy közös pizzázás után meleg lélekkel feltöltődve búcsúzott egymástól. Nemcsak az ünnep közeledtét érezték, hanem azt is, hogy az igazi öröm az adakozásban rejlik.

Köszönet jár minden önzetlen és nagylelkű adományozónak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a 36 gyermek Karácsonya szebb legyen. A boldogság, ami az ajándékok láttán megjelent a kis arcokon, szavakban kifejezhetetlen. Boldogságot szerezni, ez az élet valódi értéke.