Press "Enter" to skip to content

Tájékoztató a kárpótlási törvényről

Tavaly jelent meg a 130/2020-as törvény, amelynek értelmében a volt politikai foglyok, hadifoglyok, kitelepítettek, kényszerlakhelyesek gyermekei anyagi juttatásban részesülnek. Biztosan vonatkozik a törvény azon politikai, illetve hadifoglyok gyermekeire, akiknek szülei havi pénzjuttatásban részesültek a 118/1990 dekrétum alapján.

A szükséges dokumentáció megtalálható az alábbi linken: https://bistrita-nasaud.mmanpis.ro/drepturi-prevazute-de…/, illetve a dokumentáció leadásakor szükséges kérés és nyilatkozat is letölthető ugyanitt.

Röviden, a kérvény kitöltéséhez az alábbi dokumentumok szükségesek: igénylő személy születési bizonyítványa, esetleg házassági kivonata, illetve személyi igazolványa; elhalálozott szülő részéről a halotti bizonyítvány és a 118/1990-es dekrétum alapján kiállított határozat (decizie) másolata.

A kitöltött kérvényeket a Beszterce-Naszód Megyei Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökség (Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială) irodájában lehet benyújtani, ahol érdemes előtte telefonon is érdeklődni.

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 0263-213.753; 0263-232.103. Az intézmény Besztercén, a Domus épületével szemben található meg, a Liviu Rebreanu utca, 59-es szám alatt.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük