2024. március 19. (kedd) -
József, Bánk
napja Beszterce
-0°C
1€
= 4.9715 lej
      
= 5.8088 lej
      
100HUF
= 1.2606 lej
      
1$
= 4.5614 lej
      

Húszezer védőmaszkot osztott szét az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete

Május 13-14 között az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete húszezer védőmaszkot osztott szét, a megye számos magyarlakta településén. A védőfelszerelést a Beszterce-Naszód Megyei Sürgősségi Korháznak, a Beszterce-Naszód megyei Mentőszolgálatnak, a történelmi magyar egyházaknak, valamint a végzős diákokkal rendelkező magyar tagozatos iskoláknak, juttatták el.

Az RMDSZ kérésére egymillió egyszerhasználatos maszk érkezett Romániába kedd este. A tajvani magánadomány a magyar kormány segítségével jutott el hozzánk.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete köszönetét fejezi ki Magyarország Kormányának és a tajvani magánadományozónak Frank Liu-nak, a koronavírus elleni küzdelemben nyújtott segítségért, továbbá a Beszterce-Naszód megyei történelmi magyar egyházak képviselőinek a védőmaszkok elosztásában nyújtott segítségükért.

„A megyei érdekvédelmi szervezet, mindig a magyar emberek érdekeit szolgálta és szolgálja, hisz azért jött létre 30 évvel ezelőtt. Ezekben a nehéz időkben, amikor egy láthatatlan, de nagyon veszélyes ellenséggel állunk szemben, fontos segítséget nyújtani a rászorulóknak és egységesnek lenni. Oda kell állni minden embertársunk mellé, vigyáznunk kell rájuk, vigyáznunk kell egymásra. Mi szórványban élő magyarok megtanultuk, hogy ha baj van egymásra számíthatunk. Bízom benne, hogy együtt sikerül majd legyőzni ezt a kórt is. A fontos, hogy tartsuk be a minket védelmező szabályokat és legyünk jó reménységgel.”- nyilatkozta Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei elnöke.

Ki a nagylelkű adományozó?

Frank Liu a Chi Fu multinacionális cégcsoport elnöke szorosan együttműködik a magyar kormánnyal az élelmiszer-feldolgozás és, illetve az ipari és high-tech park, idegenfogalom, és egyéb infrastruktúra-fejlesztési területeken. A vezetőség a járvány idején részt vesz a Covid-19 elleni küzdelemben, ezért adományozta az 1 millió maszkot a magyar kormánynak és a határon túli magyar közösségnek. Frank Liu őszintén bízik benne, hogy ezzel hozzájárulhat a koronavírusos megbetegedés elleni közös küzdelemhez.

További képek: >> itt <<