2024. május 18. (szombat) -
Erik, Alexandra
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9751 lej
      
= 5.8059 lej
      
100HUF
= 1.2827 lej
      
1$
= 4.5879 lej
      

Besztercén is hódit a #trashtagchallenge

Szemétgyűjtési akciót szervezett a Besztercei MADISZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete hétfőn, április 15-én Besztercén. A közel harminc fiatal Beszterce folyó partját takarította ki, a budaki hídtól a városi strandig terjedő útvonalon.

Az ifjúsági szervezet nem első alkalommal kapcsolódik be hasonló programokba. Idén, az interneten nagy népszerűségnek örvendő #trashtagchallenge csapatépítő, szemétgyűjtő akció keretén belül történő felkérésre válaszoltak. A #trashtagchallenge valójában arra hív ki, hogy takarítsunk a természetben, összegyűjtve a sok szemetet.

A Besztercei MADISZ a NyaConverse, a KMDSZ Diáknapok egyik résztvevő csapatának kihívására válaszolt. A program egyszerű és hasznos mindenki számára. Egy környezetvédelmi tudatosító kampányról van szó, amelybe, ha bekapcsolódunk saját környezetünket tehetjük tisztábbá és élhetőbbe. Egy kihívásos kampány, amely láncreakcióként terjed a világ különböző pontjaiban. Ne legyünk mi az utolsó gyöngyszem a láncon! Azt szeretnénk, ha megyénkből is minél többen bekapcsolódnának, valamint azt is, hogy a lakosok tudatában legyenek annak, hogy minden nagy változás apró lépésekkel indul. Ha tisztaságot szeretnénk városunkban, falunkban, akkor a hulladékot ne a földre dobjuk, hanem az erre kijelölt helyekre. Kevés pénzel is lehet nagy dolgokat elérni! Próbáljuk ki minél többen!” – foglalta össze az akció tartalmát Zoltán-Sipos Tímea, a Besztercei MADISZ elnöke.

A Besztercei MADISZ eleget tett a kihívásnak és felkéri a Besztercei Magyar Diáktanácsot, valamint az RMDSZ tacsi és cegőtelki szervezetét, hogy ők is bekapcsolódjanak a programba. #folytatjuk