2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
16°C
1€
= 4.9695 lej
      
= 5.8126 lej
      
100HUF
= 1.2621 lej
      
1$
= 4.6078 lej
      

Muzsikaszó és jókedv a Szüreti Batyus Bálba

Túljelentkezés volt a november 18-i magyar Szüreti Batyus Bálba, amely ez alkalommal is a besztercei Mya1 vendéglőben került megszervezésre. A 300 mulatni vágyó számára idén Málomi Laci és zenekara biztosította a talpalávalót. Egy meglepetéssel is készültek a szervezők, hiszen közel egy óráig a mikrofon a Muszika Tévé sztárénekeseié volt, azaz Sihell Ferry és Henna szórakoztatta az ottlévőket.

A Szüreti Batyus Bál egy hagyományos rendezvénnyé nőtte ki magát a Beszterce-Naszód megyei magyar közösség számára, minden évben megszervezi a Pro Hereditatem Egyesület, a Besztercei MADISZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete és minden alkalommal megpróbálnak valami újjal kedveskedni az érdekeltek számára.

A 2017-es esemény határon túli vendégekkel gazdagodott, hiszen jelen voltak a Muzsika TV sztárjai, Sihell Ferry és Henna. A Dallamokon át című zenés, beszélgetős műsor házigazdája, Sihell Ferry és Henna, aki 2013 tavaszán debütált a mulatós műfajban, előszőr léptek fel Besztercén. Az egyedi énekek, a fergeteges hangulat, az énekesek köré vonzotta a beszterceieket, akik közösen énekelték a mulatós dalokat.

A hajnalba torkolódó mulatság zenei aláfestését Málomi Laci és zenekara biztosította, akik a mulatós műfaj minden stílusából ismertettek. Habár ez a zenei kategória elég sokszínű, ez tette színesebbé az estét és így mindenki talált számára megfelelőt.

A jó hangulat mellett, alkalom került a tombola sorsolására is. Éjféltájt három értékes ajándékcsomagot sorsoltak ki a szervezők: televízió, konyhai gépezet és finomságokkal tele csomag.

Amíg szól a zene, muszáj fölkelni és táncolni.” – mondja Charles Chuck Prince, és ez végig érvényes volt a Szüreti Batyus Bál során is, ahol határon túli vendégek is jelen voltak. A Magyar Patrióta Közösség képviselői megtisztelték a szervezőket jelenlétükkel. Az egyesület elsődlegesen a magyar kulturális örökség megóvásával, a külhoni magyarság sorskérdéseivel és a nemzeti kegyelet ápolásával foglalkozik. 2014. január 22-én, a magyar kultúra napján alapították magyarországi és határon túli magyar egyetemisták és fiatal felnőttek a Budai várban.

Az esemény támogatója az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Beszterce városi Kultúrközpont. 

Több képet >>> ITT <<< láthat az eseményről!