2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
0°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Szórványnapi Szüreti Batyus Bál

A hideg esős őszi szombati napot hamar elfeledtette a november 12.-én megrendezett, immár hagyományosnak mondható, besztercei Szüreti Batyus Bál. Az országos szórvány napi rendezvény sorozat előfutáraként megrendezett Humor Fesztivált követően, kezdődött az est fénypontja, a batyus bál.
 
A bálnak a Mya vendéglő korszerű, jól megvilágított és tágas bálterme adott otthont. A megszokottaktól eltérően ez alkalommal a Csigás banda, húzta a talpalávalót a Beszterce-Naszód megye, minden szegletéből érkezett vendégseregének. Az idei őszi bálra azonban nem csak megyénkből, hanem Erdély több pontjáról és Magyarországról is érkezett számos kedves vendég és elöljáró. Tiszteletét tette többek között: Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke, Dr. Cseke István a soproni Rotary Klub képviseletében, Sztolyka Zoltán, Rozsály község polgármestere, a Magyar Patrióták Közössége négy fős kutatócsoportja, Lados Balázs tanár úr vezetésével. Számos erdélyi barátunk is tiszteletét tette: Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, Kovács Péter az RMDSZ főtitkára, Molnár Zsolt Temes megyei képviselő, Brassó és Krassó-Szörény megye RMDSZ küldöttsége. A bálon a jó zene mellett a szervezők, értékes tombola nyereményekkel is készültek, melyhez a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye küldöttei is hozzájárultak. A jókedv, tánc és szórakozás kora hajnalig tartott. Sokak szerint ez volt az év legsikeresebb bálja, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a résztvevők száma, mely 230 főre volt tehető. 
 
E csodálatos, magas színvonalú, magyarság megtartó rendezvény nem jöhetett volna létre a szervező Pro Hereditatem Egyesület és a Beszterce MADISZ nélkül, továbbá partnereink az RMDSZ országos és megyei szervezete valamint a nyíregyházi Kárpátok Eurorégióért R.F.K. Egyesület nélkül. A bál támogatója a besztercei és országos RMDSZ szervezet, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Communitas Alapítvány.
 
Több kép megtekintéséhez kattintson >>> IDE <<<