2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
13°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

XV. Madisz Focikupa

Szentmáté volt a házigazdája a május 29.-én, immár 15. alkalommal megrendezett amatőr futball tornának. A másfél évtizedet megért, kizárólag magyarul tudó játékosokkal megrendezett megyei bajnokságon 12 településről, 13 csapat vett részt. A házigazda Szentmáténak sikerült egyedül két amatőr futball csapatot kiállítania, a többi település egy-egy csapattal nevezett be. A mátéi csapatokon kívül részt vettek nevezési sorrendben: Beszterce, Magyarborzás, Felőr, Mezőveresegyháza, Köbölkút, Tacs, Zselyk, Magyardécse, Árpástó, Cegőtelke és Újős. A torna lebonyolítására, a sorrendet május 26.-án a besztercei Magyar Házban sorsolták ki. E szerint az első három csoportba, három míg a negyedik csoportba négy csapat került. Minden csoportból az első helyezett jutott az elődöntőkbe, majd az elődöntőket megnyerő alakulatok játszhatták a döntőt. A pálya kifogástalan állapotban várta a párharcot vívó csapatokat. Az időjárásra sem lehetett semmi panasz, hiszen nyári kánikula volt, az egész verseny nap folyamán. A mérkőzésekre több száz ember volt kíváncsi, a megye minden szegletéből. A következő eredmények születtek:

Újős – Zselyk

0-2

Szentmáté 1- Szentmáté 2

3-0

Árpástó – Beszterce

1-0

Mezőveresegyháza – Magyarborzás

2-0

Tacs – Magyardécse

1-0

Felőr – Újős

3-0

Cegőtelke – Szentmáté 1

0-2

Mezőköbölkút – Árpástó

1-0

Magyarborzás – Magyardécse

0-1

Mezőveresegyháza – Tacs

3-0

Zselyk- Felőr

0-3*

Cegőtelke – Szentmáté 2

0-1

Mezőköbölkút-Beszterce

1-1

Tacs – Magyarborzás

2-1

Magyardécse-Mezőveresegyháza

0-3

 

*A zselyki csapat feladta a mérkőzést, emiatt az felőri csapat nyert 3-0-ra a szabályzat értelmében.

A csoportkör után, a négy legügyesebb csapat jutott az elődöntőbe, kvalifikációs sorrendbe a következők: Felőr, Mezőköbölkút, Szentmáté 1 és Mezőveresegyháza. Az elődöntők párosítása és eredményei a következők voltak:

 

Felőr – Mezőköbölkút

3-0

Szentmáté 1- Mezőveresegyháza

2-0

 

A döntőben a Szentmáté 1 és a Felőr, találkozott. A rendes játékidő alatt a csapatok nem tudták eldönteni a párharcot, így büntető rúgásokra* került sor, melyet a hazai csapat nyert, egy gólos különbséggel.

Szentmáté 1 – Felőr

1-1/4-3*

 

 

 

A Szentmáté 1 csapata, megvédte címét és újból elhódította a MADISZ focikupát. A hagyományokkal ellentétben, a rendezési jogával nem kíván élni jövőre a szentmátéi csapat, így a 2017-es MADISZ focikupát, a szervezők egy másik helyszínen fogják megszervezni. Köszönet a szentmátéi szervezőknek, az esemény lebonyolításáért, a résztvevő csapatoknak és a Besztercei MADISZNAK, aki nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre. 

 További képek  >>> ITT <<< érhetők el!