2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
15°C
1€
= 4.9710 lej
      
= 5.7967 lej
      
100HUF
= 1.2597 lej
      
1$
= 4.5892 lej
      

Felgombostűztük a nagyvilágot

Fotókiállításnak adott helyet a Magyar Ház nemrég felújított kiállítóterme, f.é. október 15-én, csütörtökön, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, valamint az EMKE besztercei szervezete közös kezdeményezésére. 

A fotók szerzője Kramer Tamás, geológus, nyugalmazott tanár, aki az elmúlt évek vizuális élményeit papíron mutatta meg a besztercei érdeklődőknek. Színes és fehér-fekete fotók Erdély és a nagyvilág természeti szépségeit, építészeti remekeit elevenítette fel a közel 40 résztvevő számára. A fotókiállítás bemutatóestéjén, a szerző vetítővászonra vetített fotóit érdekes és értékes magyarázatokkal szemléltette. 

A fotókiállítást követően az EMKE besztercei szervezetének elnökasszonya, Plesch Katalin, okleveleket adott át azon besztercei személyeknek, akik hozzájárultak a helyi kulturális élet felpezsdítéséhez, eképpen: Botos Elvira, a magyar népzene iránti szeretetéért és fáradhatatlan munkájáért, Cherechesné Toró Erzsébet, a magyar kultúra ápolásáért, a tanári pályáján kifejtett fáradhatatlan munkájáért, Cormosné Péter Ottilia,  magyar kultúra ápolásáért, a képzőművészet terén elért sikereiért, Magerusanné Simon Katalin, a magyar kultúra ápolásáért, tanítói és írói munkásságáért, Kramer Tamás, a fotóművészet terén elért megvalósításaiért, tanári és oktatói pályáján elért sikereiért, Orbán Gyöngyi, a magyar népzene és kultúra ápolásáért, Szőke Kálmán, a magyar népzene és kultúra ápolásáért, a szórványban kifejtett munkájáért. 

Amint már hagyományként meghonosult a besztercei Magyar Házban, az est jókedvű nótázással, beszélgetéssel folytatódott.