2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Tavaszváró nőnapi mulatság

„Tavasz hajnalán Róluk emlékezünk,

A nőkről, kiknek Életünk köszönhetjük.

Ki mindent Megtesz értünk, a nő,

Dajkál, ápol, És felnevel ő.

Hálánk szálljon Lányra, anyára,

Ki a családot Összetartja.

Szépséges nők, ó asszonyok,

Kívánunk boldog, Víg nőnapot.” 

                                                                         Kéri János: Nőnapi köszöntő

 

Nőnapi Tulipán Bált szervezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Besztercei MADISZ és a Pro Hereditatem Egyesület március 7-én a Flamingo étteremben. Az eseményen a talpalávalót a Selena együttes biztosította több mint kétszáz jókedvű mulatozónak.

Az nőnapi bál eltért a hagyományoktól, hiszen a már jól megszokott Farsangi bál az Elektrotechnikai Líceum éttermében Nőnapi Tulipán bállá változott a Flamingo vendéglőben. A változás kapóra vált a Beszterce-Naszód megyei magyarok számára, hiszen a megye több pontjából is eljöttek nőnapot köszönteni.

Sok helyen olvassuk, hogy március 8, a nemzetközi nőnap, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak. Valamikor ez egy igen fontos nap volt, főként a nők számára, mára ez egy újabb nap, alkalom amikor ajándékokkal kedveskedhetnek a férfiak.

Emiatt is fontosnak tartották a szervezők, hogy egy ünneplési lehetőséget biztosítsanak mindazoknak, akik kedvesüket meg szeretnék lepni valamivel és egy bál a tökéletes lehetőségnek tűnt „számunkra minden esemény fontos, de egy bál lehetőséget ad nem csupán munkára, hanem arra, hogy együtt legyen sok magyar, együtt töltsenek el, jó hangulatban egy kis időt. Örömmel tölt el, hogy olyan bálozókat láttam szombat este, akiket már nagyon rég nem láttam bálba, vagy akiket még eddig nem is láttam. Ez is azt bizonyítja, hogy megérett munkánk gyümölcse, és nem volt hiába.” – fogalmazott Décsei Atilla, megyei elnök.

A résztvevők figyelmét megragadta a hely változása, valamint a kedves hölgyek boldogan készülődhettek, hiszen a szervezők ez alkalommal a belépő árába befoglaltak egy vacsorát is, hogy a sütés-főzés helyett, idén a nők inkább kikapcsolódással, pihenéssel tölthessék idejüket.

A hagyománynak egy íze azonban megmaradt, hiszen mint eddig is, éjfélkor kezdetét vette a tombola. Három nyereményt sorsoltak: két finom vegyes kosarat és a fődíj ez alkalommal egy húsdaráló volt. A három szerencsés nyertes: György Tünde, Máthé Erika és Gönczi Krisztina.

Tulipán bál és nőnap egyben, ami azt jelentette, hogy a szervezők éjfélkor minden nőnek egy szál tulipánnal kedveskedtek, így kívánva nekik boldog nőnapot!

A szervezők ez alkalommal is egy sikeres rendezvényt tudhatnak a hátuk mögött, hiszen a bál közel teljes létszámmal hajnalba torkolódott.