2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Szerencsés 13-as Mezőveresegyháza számára!

Szentmátéból Mezőveresegyházára vitték a kupát

2-0-val zárult a XIII. MADISZ Focikupa a Mezőveresegyházi csapat javára. A már tizenharmadik alkalommal megszervezett megyei magyar amatőr futballtorna július 13-án zajlott le, a hagyománynak megfelelően, a tavalyi év győztesének otthonában, Szentmátéban. A megmérettetésre ez alkalommal is 15 csapat iratkozott Beszterce-Naszód megye magyarlakta településeiről: Felőr, Szentmáté 1, Szentmáté 2, Árpástó, Újős, Beszterce, Bethlen, Mezőveresegyháza, Magyardécse, Vice, Magyarnemegye, Magyarborzás, Zselyk, Mezőköbölkút és Tacs. Mivel a feliratkozott csapatok száma páratlan volt, a tavalyi évhez hasonlóan, sorshúzás alapján eldőlt, hogy az első fordulóból Tacs harc nélkül továbbment a második fordulóba.

A július 10-én lebonyolított sorsolás következtében megszabott órákban vasárnap, a csapatok pályára álltak. A mérkőzések 9 órakkor kezdődtek, amikor elsőként ismét Felőr csapat játszott, ez alkalommal Szentmáté 2 csapata ellen. A meccs végeredménye a tizenegyeseknél dőlt el Felőr javára (4-3). Közvetlenül utána Szentmáté 1 és Árpástó játszott, amely végeredménye az elsőhőz hasonlóan 4-3-al zárul a tizenegyesek után Szentmáté 1 javára. Újős és Beszterce csapata folytatta a mérkőzések sorát, melynek végeredmény 1-0 volt az újősi fiúk számára. A XIII. MADISZ Focikupa negyedik mérkőzését  Bethlen és Mezőveresegyháza játszotta, mely 0-4-vel zárult Mezőveresegyháza javára. Követte őket Magyardécse és Vice csapata, akik 2-0 eredményre zárták a mérkőzést a magyardécsei csapat javára. Továbbá Magyarnemegye-Magyarborzás ellen játszott, és szabálysértés miatt Magyarnemegye elvesztette a mérkőzést Magyarborzás javára 3-0-val. Zselyk és Mezőköbölkút között játszott meccs végeredménye 3-1 lett a tizenegyes rúgások által.

Mindezek után az első fordulóból továbbjutott csapatok játszottak:

  1. forduló:Felőr-Szentmáté 1 (1-4), Újős-Mezőveresegyháza (0-2), Magyardécse-Magyarborzás (3-0), Zselyk- Tacs (0-1)

Elődöntő: Szentmáté 1-Mezőveresegyháza (0-1), Magyardécse-Tacs (3-4)

Minden csapat igyekezett a lehető legjobban bizonyítani. A döntőbe két csapat jutott be Mezőveresegyháza és Tacs. A mezőveresegyházi csapat két játékosa, Fodor Tamás és Székely Ervin  kapuba juttaták a labdát, meghatározván a XIII. MADISZ Focikupa sorsát. Végeredmény 2-0 lett a mezőveresegyházi csapat számára.

Az esemény szervezője a besztercei MADISZ útnak indítottak egy újabb vándorkupát, mely a XIII. MADISZ Focikupa lezajlása után Mezőveresegyházáról indul tovább. A futballtorna házigazdája az RMDSZ Szentmátéi szervezete, támogatói az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete és a Communitas Alapítvány. Végezetül Décsei Atilla, megyei elnök összegezte, hogy „fontos számunkra a Beszterce-Naszód megyei magyarság, hiszen most is egy olyan rendezvényről van szó, ahol a megye több pontjából érkeznek magyar emberek és alkalmuk adatik, hogy barátságokat kössenek, megismerkedjenek. Úgy érzem, hogy ez az összefogás eredménye, hiszen ma is 15 csapat 14 magyarlakta településről nevezett be, ez azt jelenti, hogy megértették mi az összefogás és megtiszteltek bennünket jelenlétükkel Szentmátéban, a XIII. MADISZ Focikupán.”

Ez egy olyan esemény, amely már hagyományossá vált megyeszinten. Évről-évre megszervezzük az előző év győztesének otthonában. Szentmáté csapata már bizonyított, háromszor egymás után nyert a csapata és kíváncsian várjuk, melyik csapat lesz a következő. Gratulálunk a döntős csapatoknak, szoros meccsett láthattunk. Találkozzunk jövőre Mezőveresegyházán!” – jelentette kis Sipos Tímea, a besztercei MADISZ elnöke.