2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

ÁJLÁVJU előadás Bethlenbe

      A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2009/2010 es évadában mutatta be Jimmy Robert és Joe DiPietro világhírű musicaljét Ájlávju címmel.
      Eredeti címén, I Love You, You’re Perfect, Now Change, 1966-ban mutatták be a New York-i off-Broadway Westside Theatre-ben. Hatalmas sikerének köszönhetően gyorsan elterjedt világszerte, bejárta a világ nagy zenés színpadait és tizenegy nyelvre fordították le. A magyar változatát Fábri Péter 2004-ben készítette el, Te édes, de jó vagy, légy más! címmel.

 

 

 

IDŐPONT: 2014. MÁJUS 15., 19:00 ÓRAI KEZDETTEL

HELYSZÍN: BETHLEN, KULTÚROTTHON (POLGÁRMESTERI HIVATAL ELŐADÓTERME)

 

       Kapcsolják be biztonsági öveiket! Leszállunk a Férfi és a Nő lelkének legmélyebb bugyraiba! Figyelmeztetés: Ne tévesszen meg senkit a látszat, ez még mindig csak a felszín! Az, ami a felszín felett és alatt van, ami mindig új és mindig ismeretlen és kitölt mindent, az az őrült, szédült, forró, izzó, vad és mocskos mámor, varázs… a szerelem.
    Mindent, amit bárki valaha is titkon gondolt, de félt beismerni a randizásról, romantikáról, házasságról, szeretőkről, férjekről, feleségekről, a musicalben megtalálja. A zenés mű a „kapcsolat” mindennapi rejtvényére kínál megoldást, megmutatva annak igazságait és a körülötte keringő mítoszokat. A revü tisztelettel adózik azoknak, akik szerettek és vesztettek, akik orrabuktak a szerelem ajtajának küszöbén és azoknak, akik nem féltek megkérdezni: „Szia! Mit csinálsz szombat este?”
        A musical négy szereplője, Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila és Molnos András Csaba nem hiába kapták meg a szinte rájuk szabott szerepet, hisz már bizonyítottak a méltán népszerű Shake Kvartett-tel.
       A musical rendezője Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház munkatársa, aki már több zenés művet vitt színre sikeresen, először rendez Temesváron. A dramaturg, Gyarmati Kata, szintén először dolgozik a temesvári magyar társulatnál; mindketten méltán hozzájárulnak a két színház közötti kapcsolat megerősítéséhez. A darab koreográfusa Fekete Miklós, a Győri Nemzeti Színház tánckarvezetője