Friss hírek
• 2020. július 10. (péntek) -
Amália
Beszterce -
25.79°C
1$ = 4.27 lej, 1€ = 4.84 lej, 100HUF = 1.37 lej

Fokozódik a magyar hangulat

  Hagyományőrző magyar bálokat szervezett idén is megyénkben a Pro Hereditatem Egyesület, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Communitas Alapítvány támogatásával és besztercei MADISZ segítségével.

November 10-én startolt a rendezvénysorozat, az első Szüreti Batyus Bállal, Besztercén,  az Elektrotechnikai líceum éttermében. Hangulatfokozónak a besztercei Vadrózsa néptánccsoport hagyományőrző néptáncokkal örvendeztette meg a jelenlevőket, a mulatság kedvelőinek alkalmuk volt megízelíteni Zsók Levente humorista, a Showder Klub felfedezetjének történeteit. A mulatság hajnalig tartott, a legügyesebb- és legszerencsésebbek ajándékcsomagokat kaptak.

A következő bált Óradnán szervezték meg. Óradnán rendszeresen szervezik a szüreti és farsangi bálokat, ez alkalommal a bál hangulatát megdobta a besztercei Vadrózsa néptánccsoport, de a szervezők által felajánlott ajándékcsomagok is.   

Harmadik alkalommal, november 30-án Felőrbe is elérkezett a magyar bálok sorozata, ahol a szervezők köszöntötték a jelenlévőket, majd hangulatos műsorral szórakoztatta az ottlévőket a besztercei Vadrózsa néptánccsoport.

Szombaton, December 1-én Nagysajón volt megszervezve az idei utolsó Szüreti Batyus Bál, a Vadrózsa néptánccsoport előadása után hajnalba torkolodó bál következett.

A bálsorozat kísérője és hangulat megteremtője mindvégig a Beszterce-Naszód megyei Dupla D együttes volt.

%d blogger ezt szereti: