2024. junius 16. -
Jusztin
napja Beszterce
16°C
1€
= 4.9771 lej
      
= 5.9174 lej
      
100HUF
= 1.2500 lej
      
1$
= 4.6576 lej
      

Fokozódik a magyar hangulat

  Hagyományőrző magyar bálokat szervezett idén is megyénkben a Pro Hereditatem Egyesület, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, a Communitas Alapítvány támogatásával és besztercei MADISZ segítségével.

November 10-én startolt a rendezvénysorozat, az első Szüreti Batyus Bállal, Besztercén,  az Elektrotechnikai líceum éttermében. Hangulatfokozónak a besztercei Vadrózsa néptánccsoport hagyományőrző néptáncokkal örvendeztette meg a jelenlevőket, a mulatság kedvelőinek alkalmuk volt megízelíteni Zsók Levente humorista, a Showder Klub felfedezetjének történeteit. A mulatság hajnalig tartott, a legügyesebb- és legszerencsésebbek ajándékcsomagokat kaptak.

A következő bált Óradnán szervezték meg. Óradnán rendszeresen szervezik a szüreti és farsangi bálokat, ez alkalommal a bál hangulatát megdobta a besztercei Vadrózsa néptánccsoport, de a szervezők által felajánlott ajándékcsomagok is.   

Harmadik alkalommal, november 30-án Felőrbe is elérkezett a magyar bálok sorozata, ahol a szervezők köszöntötték a jelenlévőket, majd hangulatos műsorral szórakoztatta az ottlévőket a besztercei Vadrózsa néptánccsoport.

Szombaton, December 1-én Nagysajón volt megszervezve az idei utolsó Szüreti Batyus Bál, a Vadrózsa néptánccsoport előadása után hajnalba torkolodó bál következett.

A bálsorozat kísérője és hangulat megteremtője mindvégig a Beszterce-Naszód megyei Dupla D együttes volt.